World Vegetarian Day

  • 02.10.2014 - 14:52

Den 1. oktober hvert år er det verdens vegetar-dag! Vegetaren i meg jubler over sånne globale kampanjer, for det trengs så sårt når man tenker både miljø, dyrevelferd & etikk. Jeg har vært vegetar i 6-7 år nå, og kommer nok aldri til å spise kjøtt igjen. Nå må dere ikke tro jeg hater alle som spiser kjøtt, for det gjør jeg ikke. Familien og kjæresten min spiser kjøtt, men jeg prøver å oppfordre de til å velge med omhu. Aldri kjøp buregg, for eksempel. Da kjøper man dyremishandling på pakke. Og kjøp økologisk kjøtt, så vidt det kan la seg gjøre. Det er kommet så mange livsstilssykdommer som følge av velfærdssamfunnet vårt og det konvensjonelle landbruket, så som diabetes & hjerte-karsykdommer. En kjøttfri dag om uken hadde gavnet alle, og hvorfor ikke flere dager enn kun den ene? Jeg har kjøttfrie dager 7 dager i uken, så det kan saktens la seg gjøre å spise vegetarisk, uten at man føler man mangler proteiner. For det er en myte at man ikke får nok proteiner i seg ved ikke å spise kjøtt, og ærlig talt en setning som jeg tror alle vegetarer/veganere er dritlei av :) 

Her på bildet hadde jeg laget palmekål wokket med ingefær, chili, hvitløk, løk, soyasaus og kikerter, toppet med ristede sesamfrø. - Veldig godt, veldig sunt & veldig kjapt. Så jeg tenkte jo at hvis dere ikke nådde å ha en vegetar-dag i går, så kan dere jo ha en i dag! :)  

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not a fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen; the coolest city in the world. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits