Pura Utz: Design og bæredyktighet i spissen

  • 25.04.2015 - 09:29

Når man møter Anna for første gang, er det lett å se hvorfor nettopp hun skal stå i spissen for Pura Utz. Hun er ung, hardtarbeidende, og ikke minst så smilende og glad at det smitter når man er i nærheten av henne. 

 

Etter å ha bodd og tilbrakt mye av sitt liv i Guatemala, fikk hun idéen om å lage design av det tradisjonelle håndverket som flittig blir brukt som bekledning i Guatemala. Hun ville frakte dette unika-håndverket til norden, så vi i storforbruker-verdenen også kunne få glede av dette fargeglade og fantastiske designet. 

 

Jeg har visst om Pura Utz i flere år nå. Da jeg stod i pop up-shoppen til Pura Utz på Blågårdsgade i København, en solrik og kald vårdag, bestemte jeg meg for å kjøpe det data-sleevet som jeg enda ikke hadde fått anskaffet meg, på tross av utallige ønsker på både bursdager og juleaftener. Jeg prøvde flere forskjellige sleeves på dataen min som jeg hadde medbrakt for anledningen, og falt pladask for det samme som jeg har tenkt på de siste årene; det laksefargete.
 

Når jeg lot hendene mine gli over de vevete broderingene, kunne jeg forestille meg damene i Guatemala, med mysende øyne og skjeve smil, sitte og snakke og le med hverandre, mens de med punktlighet og effektivitet fikk vevet de fargerike garnene sammen til vakre mønstre. Jeg visste at ved å kjøpe dette produktet som ville gjøre meg veldig glad, var jeg også med på å forandre verden til det litt bedre. Jeg ville støtte damene i fjellene som får ordentlig lønn og som jobber under skikkelige vilkår, sånn at de også får en mulighet til å kunne betale for seg selv og familiene sine. 

 

 

Jeg har falt pladask for dette etniske designet som vi i norden, takket være Anna, endelig kan få glede av og få lov til å gjøre våre rene, monokrome skandinaviske hjem litt mer fargerike med.

Jeg vil la bildene snakke for seg selv og oppfordre dere til å ta en titt på hjemmesiden her, og på et annet innlegg der jeg viser putene mine fra Pura Utz her.

For meg er Pura Utz hva alt mote og design burde være; det er 
ikke en utnyttelse av barn og fattige mennesker i den tredje verden, som blir skjult bak store dører, men en fairtrade handel og et lykkelig resultat av handel mellom likeverdige mennesker.  

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits