Vegan Raw Chocolate Cake Recipe

  • 29.04.2015 - 16:05

Første gangen jeg tok en bit var det som å få dråper av himmelen i munnen. Intens sjokoladesmak og perfekt sødme fra dadlene gjorde denne kaken til min absolutte favoritt. Jeg mener det altså; det er verdens beste kake! 
Den er attpåtil uten egg, mel, sukker og smør, hvilket må sies å være ganske fantastisk.
Moren min er mer kakeglad enn gjennomsnittet og hun lager mange fantastiske kaker, min favoritt blant de er en fantastisk Pavlova.
Da hun smakte denne raw-kaken stirret hun på meg med store, overraskete øyne, og jeg tenkte "yes - jeg har bevist for selve kakeguruen at kake kan smake fantastisk uten alle ingrediensene de fleste ser på som nødvendige for kakebaking". Nå skal jeg bake denne til oss neste gang jeg kommer til Bergen - som forresten blir den 17. mai, på bursdagen min - yey! 

Jeg kan varmt anbefale å hoppe ned i denne oppskriften og trylle frem en kake som får smaksløkene til å juble.

Til selve kakebunnen trenger du disse herlige ingrediensene:
230 g. valnøtter
230 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kakaopulver (ikke O´boy.. ;) )
50 g. kokosmel 
1-2 t-skjeer vaniljesukker, eller tilsvarende vaniljeekstrakt
1/2 teskje salt (f.eks. maldon, himalaya, læsø) 

Hakk valnøttene i en foodprocessor, tilsett dadlene og hakk de, enten separat, eller sammen med valnøttene. (Min foodprocessor er så liten at jeg må hakke de hver for seg, for deretter å helle de i en skål og blande de manuelt).
Tilsett kakaopulver, kokosmel, vaniljen og salt og bland det godt. Hell det ut på en tallerken/ eller i en kakeform og form "deigen" med hendene etter hvilken form du vil ha på kaken. Jeg velger alltid rund :) Sett den så i kjøleskapet, så den kan nå å stivne litt før du heller det øverste laget oppå. 

Til sjokoladekremen/det øverste laget trenger du:
 150 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kokosolje - gjerne økologisk :)
30 g. kakaopulver 
ca. 1 dl. vann, spe på med litt mer hvis du synes det blir nødvendig
1/2-1 teskje vaniljepulver eller tilsvarende i vaniljeekstrakt

Her kan du bruke en blender, eller noe tilsvarende som kan hakke fint :) Begynn med å helle vannet i, for deretter å ta resten av ingrediensene i. Jeg pleier å varme kokosoljen litt opp, så den blir flytende - men pass på den ikke blir for varm, da kan den få en kjedelig smak, synes jeg :) Når du synes den er myk og smidig tar du kaken ut av kjøleskapet og heller fyllet oppå. Fordel fyllet jevnt ut over kaken med en deigskraper, eller slikkepott som jeg kaller det :)
Sett den så i kjøleskapet i noen timer (hvertfall to), så er den klar til å gjøre både deg og alle rundt deg (hvis du har lyst til å dele, da) glade! :) <3

Daniel Miller

29.04.2015 kl.18:01

Nam, dette skal prøves ut :D

anja karoline

29.04.2015 kl.18:59

åå denne MÅ jeg prøve, nam!

Hanne T

30.04.2015 kl.11:09

Daniel Miller: Du er så snill, Daniel! :) Gjør det! Og skriv til meg hva du synes :D

Hanne T

30.04.2015 kl.11:10

anja karoline: Gjør det! :) Er veldig spent på om du liker den! Skriv gjerne etter du har laget den med tilbakemelding :)
Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits