Vegan Raw Chocolate Cake Recipe

  • 29.04.2015 - 16:05

Frste gangen jeg tok en bit var det som f drper av himmelen i munnen. Intens sjokoladesmak og perfekt sdme fra dadlene gjorde denne kaken til min absolutte favoritt. Jeg mener det alts; det er verdens beste kake!
Den er attptil uten egg, mel, sukker og smr, hvilket m sies vre ganske fantastisk.
Moren min er mer kakeglad enn gjennomsnittet og hun lager mange fantastiske kaker, min favoritt blant de er en fantastisk Pavlova.
Da hun smakte denne raw-kaken stirret hun p meg med store, overraskete yne, og jeg tenkte "yes - jeg har bevist for selve kakeguruen at kake kan smake fantastisk uten alle ingrediensene de fleste ser p som ndvendige for kakebaking". N skal jeg bake denne til oss neste gang jeg kommer til Bergen - som forresten blir den 17. mai, p bursdagen min - yey!

Jeg kan varmt anbefale hoppe ned i denne oppskriften og trylle frem en kake som fr smakslkene til juble.

Til selve kakebunnen trenger du disse herlige ingrediensene:
230 g. valntter
230 g. dadler - husk fjerne stenen!
40 g. kakaopulver (ikke Oboy.. ;) )
50 g. kokosmel
1-2 t-skjeer vaniljesukker, eller tilsvarende vaniljeekstrakt
1/2 teskje salt (f.eks. maldon, himalaya, ls)

Hakk valnttene i en foodprocessor, tilsett dadlene og hakk de, enten separat, eller sammen med valnttene. (Min foodprocessor er s liten at jeg m hakke de hver for seg, for deretter helle de i en skl og blande de manuelt).
Tilsett kakaopulver, kokosmel, vaniljen og salt og bland det godt. Hell det ut p en tallerken/ eller i en kakeform og form "deigen" med hendene etter hvilken form du vil ha p kaken. Jeg velger alltid rund :) Sett den s i kjleskapet, s den kan n stivne litt fr du heller det verste laget opp.

Til sjokoladekremen/det verste laget trenger du:
150 g. dadler - husk fjerne stenen!
40 g. kokosolje - gjerne kologisk :)
30 g. kakaopulver
ca. 1 dl. vann, spe p med litt mer hvis du synes det blir ndvendig
1/2-1 teskje vaniljepulver eller tilsvarende i vaniljeekstrakt

Her kan du bruke en blender, eller noe tilsvarende som kan hakke fint :) Begynn med helle vannet i, for deretter ta resten av ingrediensene i. Jeg pleier varme kokosoljen litt opp, s den blir flytende - men pass p den ikke blir for varm, da kan den f en kjedelig smak, synes jeg :) Nr du synes den er myk og smidig tar du kaken ut av kjleskapet og heller fyllet opp. Fordel fyllet jevnt ut over kaken med en deigskraper, eller slikkepott som jeg kaller det :)
Sett den s i kjleskapet i noen timer (hvertfall to), s er den klar til gjre bde deg og alle rundt deg (hvis du har lyst til dele, da) glade! :) <3

Daniel Miller

29.04.2015 kl.18:01

Nam, dette skal prves ut :D

anja karoline

29.04.2015 kl.18:59

denne M jeg prve, nam!

Hanne T

30.04.2015 kl.11:09

Daniel Miller: Du er s snill, Daniel! :) Gjr det! Og skriv til meg hva du synes :D

Hanne T

30.04.2015 kl.11:10

anja karoline: Gjr det! :) Er veldig spent p om du liker den! Skriv gjerne etter du har laget den med tilbakemelding :)
Hanne T

Velkommen



I am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits