Antonello Bags: What dreams are made of

  • 09.06.2015 - 18:44


Jeg ser på meg selv som en hovedsaklig bevisst forbruker. Jeg er klar over, og tenker over, de kolossale konsekvensene fast fashion (begrepet som dekker over stort sett alt vi kjøper hos de store merke-kjedene i dag) har på oss selv, men ikke minst på det skrøpelige miljøet som kloden vår består av :) Selv om jeg har et enormt (synes jeg selv hvertfall) klesskap, så er stort sett alle klærne i det kjøpt vintage, som gjenbruk, eller på loppemarkeder :) Før i tiden var jeg kanskje ebay sitt mestkjøpende medlem, og før det igjen var jeg uten tvil en shopoholic, i ordets mest negative forstand. Heldigvis har jeg endret meg, for nå går det stort sett i vintage-butikker her i København, samt alle de koselige loppemarkedene vi har her :) Min drøm er ikke at mennesker skal slutte å kjøpe klær, men som Vivienne Westwood (en fantastisk designer som vi alle kjenner og en av fortalerene for ethical fashion) sier;

"Buy less, choose well"

- Det er vel noe vi alle kan klare :) ? 

Selv om jeg som regel kjøper brukt, elsker jeg jo fremdeles å kjøpe nye ting! Jeg har bare ikke samvittigheten til å kjøpe mye nytt, nå som jeg vet hva det har av konsekvenser for miljøet og de menneskene som syr plaggene våre, og det er dessuten ganske vanskelig å finne fine produkter som er laget på en etisk forsvarlig måte. Er det en ting jeg absolutt er nødt til å si til dere, så er det; sky langt unna klær & ting der det står "Made in Bangladesh" på! Bangladesh er det stedet i verden som har verst vilkår for arbeiderne sine. Husker dere Rana Plaza? Fabrikken i Bangladesh der over 1000 mennesker, som satt og sydde våre klær, døde i for to år siden. De var tvunget til å arbeide, på tross av at de hadde klaget om at fabrikken hadde store sprekker i grunnmuren, noe som eieren av fabrikken hadde ignorert. Denne ignoransen fra eieren til Rana Plaza, men kanskje aller mest fra oss som forbrukere, er grunnen til at de over 1000 menneskene som betalte med livene sine for klærne våre, ikke hadde noe annet valg enn å dra på jobb den dagen. 

Det jeg egentlig kom fra, før hjertet mitt overtok tastaturet, er at jeg jo liker å kjøpe nytt, så lenge det er noe jeg kan stå inne for! :)
Da jeg i morges fant denne fantastiske vesken fra Antonello fikk jeg sommerfugler i magen. Da jeg minutter etterpå ble tilbudt en ekstra nattevakt i natt, ble jeg nødt til å si ja, i håp om at den vil kunne bidra til at jeg kan klikke dette vakre, gule vidunderet med hjem.
Antonello lager vesker av bæredyktig ull fra økologiske lam på Sardinia. Fabrikkene som lager veskene er valgt på bakgrunn av sine etiske retningslinjer for arbeiderne sine, samt underlagt europeisk lovgivning. Det er med plagg som disse på oss, at vi burde vrikke oss nedover gatene med, og vise at vi er skikkelig stolte over å være på den bæredyktige og rettferdige veien frem.

Daniel Miller

09.06.2015 kl.19:48

Så fin :) ha en fin dag.

Karolina Maria Griciute

10.06.2015 kl.11:34

Så fin vesken var! :D
Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits