Vegansk Citron Hyldeblomstkage

  • 09.07.2015 - 20:33Som aspirerende veganer prøver jeg å unngå meieriprodukter. Da hylleblomstene blomstret for fullt her i København, plukket jeg mange sammen med kjæresten min og lagde saft, pluss vi hadde noen ekstra til å kreere min egen hylleblomst-sitronkake! Jeg er veldig stolt av meg selv, for å si det sånn, for det er ikke så ofte jeg baker, og da følger jeg som regel en oppskrift :) Jeg fant en basisoppskrift på en vegansk sandkake hos Månebarnet (en fantastisk veganer-blogg!) og tilpasset oppskriften til hylleblomstene og sitronen. 

Hvis hylleblomstene blomstrer for fullt i Norge (vet de springer ut litt senere der enn her), er det bare å løpe ned og plukke en god del for å begynne på denne kaken, for vel; den tok kaka! :)

Vegansk Sitron-hylleblomst kake:

3-3,5 dl hvetemel

2 dl sukker

2 tsk vaniljesukker

1 tsk natron

1 tsk bakepulver

½ tsk salt

 

1,5-2 dl soyamelk 
0,5-1 dl smaksnøytral olje
ca 1 tsk ekte vanilje ekstrakt, el. korn fra en vaniljestang
2 tsk eddik
Skallet fra 1 sitron + saften fra den

Ca 4-6 skærmer med hylleblomster, ta blomstene av og i den tørre deigen. (husk litt til pynt)

Rør først tørr og våt røre sammen hver for seg og deretter rør de sammen. Hell i en form og bak i 20 min på 180 *C (varmluft), for deretter å skrue ned til 150 grader i ca 10-20 min ekstra. Følg med på kaken jevnlig! :)

beautyblossom

09.07.2015 kl.20:35

Ser kjempe godt ut:) Skal teste den ut med hylleblomstene i hagen:)

Koselig hvis du titter innom bloggen min:)

Charlotte og Sarah

09.07.2015 kl.20:46

så utrolig deilig ut! :D
Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits