Om økologisk skinn, ulikhet og veganske pannekaker

  • 15.01.2017 - 17:26


 

 

Akkurat nå burde jeg egentlig lese til eksamen, men i stedet for har jeg laget verdens beste (jeg tuller faktisk ikke!) veganske pannekaker. Jeg teller ned dagene til juni der jeg blir ferdig utdannet sykepleier og planlegger å komme hjem til Bergen og jobbe til den tid.


Bildet er fra leiligheten her i Køben. Jeg har hengt skinnjakken jeg selv har laget på veggen. Den er laget av vegetabilsk garvet skinn fra økologiske kuer, økologisk bomullssateng som er GOTS-sertifisert og den er blitt sydd i London. Akkurat nå henger den som et slags kunst-statement, der den bevitner om kostnadene ved produksjon av klær - den var skikkelig dyr, for å si det mildt. Men for meg representerer den hva plagg egentlig burde koste. For meg er det fullstendig grotesk at vi kan importere klær fra andre steder i verden, som er laget på vilkår som vi hadde fordømt hadde de eksistert her hjemme. 

Det er på tide vi står sammen om å endre forbruksvanene våre og krever minstelønn som det minste til alle de menneskene som lager klærne våre og sørger for at vi kan bli glade og se bra ut. 
Jenny Skavlan holder på med shoppestop - det er innmari kult. Man får lov til å kjøpe brukte klær, men ikke nye. - Kanskje det er noe dere kan slenge dere på også? Det er faktisk akkurat det jeg har gjort de siste 2-3 årene :) Men vi har jo loppemarkeder og vintage-butikker i fleng her i Køben, da, så det er kanskje litt lettere å gjennomføre her :)

Håper dere har en fin søndagskveld! :) 

 

Maria Jansen

15.01.2017 kl.18:33

Utrolig kul jakke! Spennende å høre om hvordan den ble lagd :)

Jeg burde nok ha shoppestopp selv og faktisk prøve å ikke kjøpe nye klær hele tiden!

Ønsker deg en fin kveld videre :)
Hanne T

VelkommenI am a 27 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

hits