2.0

 • 30.12.2016 - 22:49

Egentlig hadde jeg bestemt meg for å slutte å blogge. Jeg syntes det hørtes så teit ut etterhvert; "blogger du?" - liksom. Jeg har hvertfall hatt problemer med å svare ja eller nei på det, men innser kanskje at det er avhengig av konteksten. Akkurat hva som gjør at jeg sitter meg ned her dagen før nyttårsaften og skriver på denne siden igjen vet jeg ærlig talt ikke. 

Hverdagen min har ikke endret seg så mye; jeg spiser fremdeles ikke kjøtt, jeg bor fremdeles i den samme leiligheten i København, jeg er fremdeles like glad i alt som har med å ta vare på denne kloden og dens vesener å gjøre og etter planen blir jeg ferdig utdannet sykepleier i juni - det gleder jeg meg til! 

For å komme tilbake til hva som gjør at jeg får lyst til å skrive igjen så kan jeg forestille meg at det er flere faktorer som har en rolle; 
Trump skal bli president i USA - hva faen skjer, liksom. 
Høyrenasjonalistiske partier er på fremgang i Europa - hva faen skjer, liksom. 
Vi tar fremdeles ikke klimaendringene på alvor - hva faen skjer, liksom. 
Det blir fremdeles slaktet 400 000 000 kuer årlig - hva faen skjer, liksom. 
Du får fremdeles større straff ved økonomisk kriminalitet enn ved vold mot kvinner og barn - hva faen skjer, liksom. 
80 millioner barn lever fremdeles som slaver i denne verden - hva faen skjer, liksom.

Kanskje det er en kombinasjon av disse som gjør at jeg nå tenker at selv om mine ord på denne siden har en minimal påvirkning på den virkelige verden, så er det liksom det minste jeg kan gjøre. Så jeg vil prøve. Prøve å beskrive hva jeg tenker om aktuelle emner - ikke kun mote. For hvis jeg med mine små tastetrykk kan være med på å skape bare en pitteliten endring, da er det verdt det. 

Jeg ønsker deg et godt nyttår - la oss håpe det rent politisk og miljømessig blir bedre enn 2016!  

Tilbake i strøkne Køben

 • 23.05.2015 - 00:23Å komme hjem igjen til leiligheten min (eller vår, siden det er kjæresten min sin..) i Køben var utrolig deilig denne gangen. De varme fargene og den anti-skandinaviske innretningen gjør at jeg føler meg helt hjemme og det oser av kos i hele stuen.

Dagen i dag begynte med en joggetur med Berta og kjæresten min i vakre omgivelser på Assistens kirkegården (der som H.C. Andersen & Søren Kierkegaard blant andre ligger begravet). Assistensen (som oss lokale kaller den) er absolutt et besøk verdt hvis du er i Køben. Da jeg var hjemme i Bergen i forrige uke letet jeg etter både Strutsevinge (en spiselig bregne) og ramsløk i skogen uten å finne noe som helst, men med en gang jeg tar en joggetur på Assistensen midt i København kryr det med både Strutsevinger og ramsløk - typisk! Selv om Assistensen er en gravplass, er det blitt til en oase for menneskene som bor i denne byen - det liker jeg! 

Siden jeg hadde bursdag den 17. mai, og kjæresten min dessverre ikke kunne komme med til Bergen, holder vi bursdagshelg denne helgen (ja, faktisk en hel helg, for jeg elsker å ha bursdag mer enn noe annet!). Det startet i dag med at vi tok oss en herlig sykkeltur rundt i København på jakt etter en koppholder til sykkelen min, som jeg kan ha øl i nå fremover og til sommeren. Vi fant til slutt en i en baby-forretning og jeg festet den fluks på sykkelen min, som dere ser på bildene. Mens vi syklet langs Gammel Kongevej og Søerne sippet vi på øl og ingefær-øl som jeg hadde tatt med i vesken min - en helt perfekt dag med andre ord! :) 

I morgen skal vi løpe Nørrebroløpet på fem km. Kanskje ikke så langt tenker du, men for meg som ikke har løpt på en stund kan det bli en overraskende utfordrende affære. Jeg får satse på å gjøre det gøy i stedet for og heller løpe litt saktere hvis det blir slit. Faktisk er Nørrebroløpet enda en bursdagsgave av kjæresten min, og for å være helt ærlig, så vet jeg ikke om jeg skal ta det som et kompliment, eller tenke at det er noen ugler i mosen.. Vel, gøy blir det uansett! :) 

Håper dere får en fantastisk helg! :) Stor klem fra meg <3 

Kunsten å være vegetar på ferie

 • 23.04.2015 - 14:15

"She´s a vegetarian, she doesn´t eat meat"

- sånn lyder min mor hver gang vi er i utlandet sammen, og jeg med fortvilte øyne ser over menyen på en restaurant. Det er faktisk bare så himla vanskelig å være sunn vegetar på ferie. Man kan alltids bare spise pomfritter, men det prøver jeg som regel å holde meg fra. De siste gangene kjæresten min og jeg har vært på ferie sammen, har vi den første dagen gått og handlet - enten i Lidl eller en annen lokal matvarebutikk- eller kjede. Hver gang vi er i Spania kjøper vi mye grønt og sunt, sånn at vi er sikre på å få i oss nok næring fra morgenen av. Nå sist kjøpte vi økologiske kikerter som jeg moste med en gaffel sammen med hvitløk, olje og spisskummen - det smaker helt nydelig og er veldig lett :) 

Mitt råd til andre som kanskje gjerne vil leve litt sunnere på ferie, men som synes det er veldig vanskelig på grunn av det lokale meny-valget, er å kjøpe inn litt mat selv. Start dagen med en skikkelig god frokost, så når man ganske langt før magen begynner å klage. Hvis man orker er det også greit å gå hjem og spise lunch, for så å ta et glass vino blanco til dessert på en restaurant. I Spania der de fleste lokale, spanske restaurantene stort sett ikke tilbyr god vegetarmat, har vi funnet ut at det er lettere å gå på for eksempel indiske, eller asiatiske, restauranter.  

Andalusisk sjarme

 • 22.04.2015 - 09:57

Hver gang jeg er i Spania blir jeg så bergtatt av de små, lyse husene, og de ekstra fine detaljene i arkitekturen. De fargerike flisene får jeg alltid lyst til å ta med meg hjem, og jeg lenges alltid etter en altan når jeg er hjemme igjen i Køben, som jeg kunne hengt alle mulige slags planter i altankasser ut på. 

Noe av sjarmen ved å være på ferie er for meg å se på (og ikke minst ta bilder av!) alt det lokale. Faktisk liker jeg veldig godt å ta bilder, og etter at jeg har hatt kameraet mitt i et år nå, er mestringsfølelsen ved å ta et bra bilde faktisk veldig deilig. - For tro meg; kameraet mitt og jeg var ikke venner i begynnelsen. Det var flere ganger der jeg hadde lyst til å kaste det i bakken og hoppe på det. Heldigvis gjorde jeg ikke det, og nå nyter jeg godt av å endelig ha satt meg mer inn i detaljene ved et teknisk apparat. Selv om jeg elsker kameraet mitt, så begynner det å bli litt tungt å slepe med rundt på ferier (og ellers når jeg er på farten i København), så derfor tenker jeg å kjøpe meg et nytt, litt mindre kamera, som jeg kan ta med rundt omkring. Foreløpig ligger Sony Cybershot RX-100 ii (ii står for mark two) på førsteplassen. Er det kanskje noen som har erfaringer med det, eller som  kan anbefale et annet kamera som ikke veier for mye og der bildekvaliteten er i topp? :)

KAKTUS

 • 19.04.2015 - 14:02
Dagen i dag blir brukt på å jobbe hjemme. Egentlig får jeg litt dårlig samvittighet, for det er så godt vær her i Køben i dag. Men når man jobber med gøye ting, og man har tusen ting å pakke ut etter ferien, da er det greit å bare ta en jobbedag i hjemmet :) Er dere ellers ute og nyter solen? :) Det håper jeg! :) <3

Urban Jungle | Malaga

 • 19.04.2015 - 12:26

Da jeg var yngre var noe av det kjedeligste jeg visste å være med familien på ferie for å se på arkitektur og storbyer. Jeg ville jo heller shoppe! Nå er noe av det beste jeg vet å besøke byer, der den ene arkitekt-perlen etter den andre bryter opp mellom små, kulturtroe hus. I Malaga kunne vi gå i en to meter bred gate, mens der over oss hang fargerike blomster fra de små altanene. Plutselig kunne gaten slutte, og foran oss befant seg et stort torg, med historiske bygninger, som hadde akkurat god nok plass mellom seg til at både lokale og turister kunne sippe vino blanco på de små kafeene som lå tett i tett. 
Akkurat nå gleder jeg meg bare til den neste ferien vi skal på. Men det er utrolig deilig å komme hjem også :) Jeg har jo som nevnt tidligere tatt pause fra studiet mitt for å prøve å forfølge en drøm jeg har hatt i to år nå. Dere må krysse fingre for meg! :) <3

Malaga Next

 • 09.04.2015 - 18:56I morgen befinner Borrien min og jeg meg i Malaga. Jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli så deilig med en velfortjent ferie! Nå har jeg akkurat fått godkjent orlov fra studiet mitt, så nå skal det neste halve året bestå av å jobbe og komme i gang med et prosjekt som har stått mitt hjerte nært i to år nå. Den neste uken er planen å utforske Malaga og resten av det sydlige Spania,og selvfølgelig tilbringe en del tid på stranden :) Det siste bildet er for et år siden i Malaga - jeg krysser fingre for like godt vær denne gangen! :)

HOMIE | New in

 • 07.04.2015 - 20:01
Meg mens jeg ser opp på veggen bak sofaen; "Hva er det egentlig bak denne veggen? Murstein?"
Kjæresten min: "Ja, jeg tror det"
Meg: "Skulle vi ikke hatt en rå mursteinsvegg i stuen?"
Kjæresten min: "Ja, okei"

.. Og sånn gikk det til at vi en søndag formiddag begynte å slå løs på den ellers hvitmalte (veldig fine, om jeg skal si det selv) veggen vår i stuen. Vi googlet oss frem til fremgangsmåte, tok Berta med ut på en liten gåtur ned til male-butikken som ligger på Nørrebrogade der vi kjøpte utstyr, og så var det ellers bare å gå igang. 

Egentlig hadde jeg lovet meg selv ikke å vise bilder av stuen før den nye sofaen, som vi har snakket om å kjøpe i en evighet, kom på plass, men siden jeg kjøpte nye sofa-puter hos Pura Utz sin pop-up shop her på Blågårdsgade, klarte jeg vel egentlig ikke å dy meg. 

Jeg gleder meg til å vise det helt ferdige resultatet, med ny sofa og diverse justeringer. Vi har snakket om å male gulvet hvitt i hundrede år nå - så jeg satser på at det kan bli gjort nå i  sommer. - og da, folkens, tror jeg leiligheten blir helt smashing :) - det satser jeg på hvertfall :)

Påskepynt

 • 28.03.2015 - 16:29


Easter eggs: Royal Copenhagen

Forleden dag var A og jeg på tur i Fælledparken med Berta, og der fant vi et tre dekket med disse vakre gule påske-grenene, så jeg kunne ikke dy meg med å ta noen med hjem :)    - Et ekstra pluss var at nå hadde jeg endelig et sted å henge porselenspåskeeggene fra Royal Copenhagen, så det ble litt påske-feiring her i hjemmet også :)

Jeg håper dere har en fantastisk helg! :)

Bianco by CSM launch

 • 20.03.2015 - 15:22
Forleden var jeg på launchen av Bianco sitt designsamarbeid med Christiane Shaumburg-Müller - hun har designet fem forskjellige par sko, og jeg må si jeg ble imponert :) Av de fem, var det kun et par jeg ikke kunne tenkt meg - ellers var alle de andre utrolig flotte. 
Det ble servert vino blanco, rosé og vino rosso i smale glassflasker - og der var faktisk rødvinen veldig god, selv om jeg primært er en vino blanco-person :)
Venninnen min og jeg hadde en utrolig koselig kveld med vakre sko, god mat, god drikke og en ypperlig goodiebag. Vi sluttet kvelden av på et trappetrinn med latter og det siste vino blanco-glasset :)

Jeg hadde på meg skjorte fra Bikbok, og mamma sin brune, semskete skinnjakke fra da hun var ung - ekstra gøy å ha noe fra henne, da betyr det liksom enda mer.

Jeg håper dere får en fantastisk helg! For meg venter en bytur med to gøye venninner senere - men først en aldri så liten lur ;) <3

HOME

 • 12.01.2015 - 14:42I disse kalde vinterdagene er det ekstra deilig å holde seg innenfor i varmen. Vi har stort sett alltid blomster i stuen, så jeg kan se på de og få et lite minne om at våren og sommeren finnes også <3
PS: hvor søt er ikke Berta? Jeg dåner litt når jeg ser på henne, hehe.. :)

31.

 • 01.01.2015 - 22:52Hvordan er formen? Jeg håper den er noenlunde grei, og at du er begravd foran tv´en/dataen med skikkelig usunn mat :)
 
Jeg hoppet inn i det nye året sammen med blant andre disse fantastiske jentene! - heldige meg! :)
 Det var verdens beste søster sin bursdag, så hun hadde stelt i stand med skalldyr, hvilket passet helt fantastisk, for noen ganger kan nyttårsmaten bli litt vel tung, men med litt vino blanco og skalldyr, da klaffet alt perfekt - jeg fornemmer en tradisjon utvikle seg :)
 
Emilie hadde med seg Flash Tattoos, så utsmykningen ble en del av det sosiale, og det er hvertfall ikke siste gang jeg skal bruke de, ble helt "vild med de" - som vi sier på dansk! :)

I dag har formen vært litt redusert, men helt grei, heldigvis. I morgen tar jeg turen tilbake igjen til Køben, der kjæreste, eksamenslesing, skole & jobb venter. Som med hver ferie skulle jeg ønske at også denne kunne vare evig, men hverdagen er de små skrittene man skal ta mot å få oppleve nye gleder på nye steder, og jeg krysser alt jeg har for at etter den neste perioden med hverdag, så kommer det en skikkelig solrik og varm ferie! :)

Jeg ønsker dere alt det beste i dette nye året! <3 :)

Blomster-Berta

 • 06.12.2014 - 17:38Berta, hunden min, insisterer noen ganger på å få stå i den andre vinduskarmen, og bortskjemt som hun er, får hun selvfølgelig lov til stort sett alt. Har du hund? :) Det er jo noe av det koseligste i verden :)

Levende Pels

 • 08.11.2014 - 14:05Som dere alle nok vet, elsker jeg hunden min. Faktisk elsker jeg alle dyr og i den forbinnelse tenkte jeg å dedikere dette innlegget til mine kjære hunder; Berta, Ella & Alma. De blir behandlet som alle hunder burde bli behandlet. - De får gå turer, løpe i hagen, får kose på fanget, får til tider økologisk, frittgående kylling fra Pyreneene og ellers økologisk tørrfor. Dessverre for alle dyr, er forskjellen i hvordan vi behandler de ekstreme. Uansett om man er mink, mus, rev, hund eller gris, så har de alle sammen noe til felles med oss; evnen til å lide. 
Dette er enda en grunn til at vi skal være så ufattelig glade for å være født som mennesker og ikke dyr, for de stakkars dyrene kan ikke forsvare seg selv.

I dag er det, som dere også sikkert vet, Noahs fakkeltog mot pels. Selv om jeg ligger med feber og sykdom her hjemme, så er jeg nødt til å vise min holdning til pels - nemlig at pels på mennesker er en unødvendig form for mishandling og de menneskene som går med det, er enten uvitende, uintelligente eller onde. Pels har ingenting med mote eller stil å gjøre, og for meg er det totalt uforståelig at noen mennesker velger å ikle seg dette perfekte eksempelet på dyremishandling. Pels kan på ingen måte forsvares, hverken etisk eller moralsk.

Det er på høy tid å få gjennomført et forbud mot pels, for denne kyniske, barbariske og intetsigende industrien har ingenting å gjøre hverken her i landet, eller noen andre steder. Derfor håper jeg at jeg ser flere av dere i demonstrasjonen i kveld! Her i Bergen begynner vi å gå fra Marken kl 17.30. - Ses vi? :)

Warning: Innlegg som ikke handler om stil & klær

 • 06.10.2014 - 16:30Helgen bød på mange gode ting, så som verdens koseligste sykkeltur med hundene i kurven og en glad kjæreste ved min side <3 

A og jeg var nemlig på sykkeltur rundt København for å demonstrere for fredningen av Arktis, så ikke oljeselskapene får lov til å borre der og sette ufattelige mange dyrearter i fare, for ikke å snakke om hva konsekvensene ville være for miljøet, skulle det bli et oljeutslipp. Ja, jeg bryr meg om miljøet, samtidig som jeg elsker klær og stil. 
Nå er det sikkert flere av dere som synes jeg er sykt irriterende og kanskje til og med en hippie? Men det får så være :) Jeg har mine merkesaker, og hvis jeg ikke skulle få utløp for dem gjennom bloggen min, så ville det være gale. Jeg prøver å ha et fokus på min personlige stil og livet mitt i Køben, men noen saker synes jeg bare er så viktige, at jeg er nødt til å gi de litt "spalteplass" her inne :) 

Det er begrenset hva jeg som student med et hektisk liv i Køben kan gjøre for å redde miljøet, men alt fra å slukke lyset når jeg går ut av et rom, bruke handlenett på butikken og så vidt som mulig kjøpe kortreist mat, til å skrive under på underskriftkampanjer og demonstrere sammen med mange fine mennesker (de fleste unge og noen få eldre), er i mine øyne med på å vise at jeg bryr meg og hjelper nok mer enn jeg aner. Bare tenk på hvor mye man kunne spare, hvis alle hadde handlenett med på butikken og ikke kjøpte poser hver gang?

Når gjorde du sist noe for en sak som du bryr deg om? :) - Det kan være dyrevelferd, miljøet, menneskerettigheter, you name it.. :)
Har du noen tips til hvordan man kan bli mer miljøvennlig i hverdagen uten at det skal bli et slit? :) 

Jeg håper dere liker bildene, og kanskje til og med skriver under på underskriftskampanjen som er i gang her inne? :) Da hadde jeg og isbjørnene blitt så glade <3 ;) 

 

Friday night out

 • 04.10.2014 - 10:58

Nå gjør jeg det farlige ved å vise alkohol på bloggen, men det får så være (Drikk med måte!). I går dro jeg på byn med venninnen min, men først satt vi hjemme hos meg og spiste pizza og koste oss. Som enhver bytur starter, startet også denne med et x antall bilder, som dere kan se under :) Og ja, jeg hadde en aldri så liten kleskrise før jeg dro ut..

Jeg håper dere koste dere i går og får en fortsatt fantastisk helg!You + Me

 • 17.09.2014 - 11:07Venninnen min var en snikfotograf og tok disse bildene av A og meg da vi gikk hjem fra byen i helgen langs Køben sine tomme gater. Jeg synes de var så fine, så jeg måtte bare dele de med dere.

The Weekend

 • 16.09.2014 - 10:49
Denne helgen, som dere vet ut i fra mitt fravær her på bloggen, har vært helg magisk. Line & Binta kom fra London, og fra jeg møtte de etter skolen på fredag, til jeg sa hadet til de i sted, har det vært full rulle og maksimalt med latter og kos. A var med, og vi har festet til de sene nattetimer, danset hjem på fortauer og tatt uendelig med selfies. En helt perfekt helg med andre ord. Her ser dere et utsnitt av hvordan helgen min så ut med noen fantastiske mennesker <3

Yesterday

 • 07.09.2014 - 10:00

Man vet når man sitter i sofaen om kvelden med et smil rundt munnen, at dagen har vært en suksess. I går syklet jeg til Finders Keepers med Berta i kurven, siden jeg stort sett ikke går noen steder uten henne. På FK stod jeg sammen med Mette og Sabine for å selge Sabine sine smykker. Jeg synes virkelig det er de fineste smykkene i verden, og heldige meg fikk lov til å gå hjem noen ringer rikere. Selv om det stort sett kun er upcoming designere på FK, så har de også en 'vintage' avdeling der det blir solgt brukte klær. Jeg fant så mye fint som jeg kjøpte med hjem til nesten ingen penger, og heldigvis passet alt helt perfekt når jeg kom hjem og prøvde alt på :) Før A, Berta og jeg endte kvelden hjemme i pysjamas foran tv´en og så Californication, satt vi langs Søerne her i Køben og nøt de siste solstrålene mens vi spiste is. Jeg liker sånne dager der alt klaffer :) 
Håper dere får en fantastisk dag! <3

Sjekk ut smykkene til Sabine her: KANT by Rahbek.  <3

Everyday Snapshots

 • 02.09.2014 - 00:24

Ååå... Som jeg savner kameraet mitt. Gleder meg skikkelig til å få oppladeren igjen. Det føles veldig nytteløst å bare stirre på kameraet mitt som sitter tomt på pulten min og bare venter på å bli brukt. I mellomtiden virker mobilen som en middels substitutt. Her er noen bilder som er knipset de siste dagene.

Dette gamle skinnskjørtet har jeg arvet av moren min. Hun gikk med det da hun var ung, og det er bare det fineste skjørtet som finnes. Perfekt passform, synes jeg! Og det passer jo utmerket til disse dagene der til og med de sosiale mediene, takket være Jenny Skavlan, har fokus på gjenbruk & vintage. Sånt elsker jeg :)  

Det er kommet en ny kafe noen gater bak oss, som heter Kaos, så der spiste A, Berta og jeg frokost. Økologisk eggerøre med rugbrød og avokadosalat med chili, koriander, løk & tomat. Det smakte utrolig godt. Jeg er vegetar, så derfor spiser jeg økologiske meieriprodukter, men jeg kjenner at jeg nok om noen år kommer til å bikke over til å bli veganer. Det føles bare litt feil etterhvert å spise animalske produkter. Tenker du noen ganger over hva du spiser? :) Jeg vet det er veldig vanskelig å være vegetar i Norge, for ikke å snakke om så vanskelig (og dyrt!) det er å få fatt på økologiske produkter. Håper det kommer mer etterhvert :) Hvis ikke så må dere ta dere en tur til meg i Køben, så viser jeg dere alle de gode vegetarrestaurantene og butikkene ;) <3

Ønsker for september

 • 31.08.2014 - 22:01

Jeg ble inspirert av Emily Salomon og tenkte jeg skulle skrive 10 ting jeg har lyst til å gjøre i september. 

1. Gå på samtlige loppemarkeder i Københavns omkreds hver eneste søndag til de slutter å holde loppemarkeder. Det er nemlig noe av det koseligste jeg vet, og attpåtil miljøvennlig :)

2. Invitere vennene mine over på middag når det er mørkt ute, tenne stearinlys og spille musikk fra Charleston-tiden i bakgrunnen, mens vi spiser Steinsopp-rissotto, laget med den soppen jeg selv har plukket i skogen.

3. Lære meg å lage et nytt vegetarmåltid en gang i uken og servere det som romantisk middag til kjæresten min og meg selv. 

4. Ha shoppestopp for klær i butikk, selv om dette kanskje er litt vanskelig. Jeg har sett meg ut en veske jeg har lyst på, og det krever en (hel) del sparing. 

5. Ha en fast dag i uken til meg selv, der jeg tar på meg koseklærne, lager te med honning, hører på Coldplay, tar ansiktsmaske, fikser ny neglelakk og dagdrømmer.

6. Gjøre ferdig den nye veggen i kjøkkenet, med tilhørende bord og stoler, for å stå ekstra tidlig opp og spise god frokost med Berta & A.

7. Gjøre ferdig alle syprosjektene mine som har ligget stille og støvet vekk i en evighet. 'Kjære yndlingsbuksen min, det kommer snart en ny glidelås i deg <3 '

8. Gå lange turer med Berta i høstværet, etterfulgt av kakao under teppet i sofaen sammen med en god film eller serie, så som 'Modern Family'.

9. Skype med familien min nesten hver dag, så jeg ikke savner de så mye.

10. Planlegge en liten ferie til varmere strøk i oktober sammen med kjæresten min. 

Har du noen spesielle planer for september? :) Jeg tenkte det var smart å lage en oversikt, sånn at jeg nå kan krysse av tingene og ikke være sur på meg selv på slutten av måneden over alle de tingene jeg ikke nådde. :) Jeg håper dere koser dere! Det er visst nesten sommer igjen i Norge, ikke sant? Her i Køben øser det ned! Tror jeg må finne sjøstøvlene mine frem... :)  

Alenetid

 • 30.08.2014 - 15:51I går var kjæresten min og jobbet hele dagen, så da laget jeg meg en god salat og satte meg godt ned i sofaen med nyeste Costume. Jeg elsker virkelig å gjøre litt ekstra ut av det å være alene. Å tenne stearinlys, lage noe godt, lese noe interessant og bare nyte alenetiden er helmaks. Gjør du noen ganger noe spesielt for å kose deg alene? :)
Jeg er lei meg for dårlige oppdateringer, det skyldes at jeg, surrehodet som jeg er, har glemt oppladeren til kameraet mitt i Bergen, og nå må jeg bruke G12´en min, men det synes jeg ikke er så bra, så jeg er litt frustrert på kamerafronten at the moment :) Jeg håper mamma kan sende den i posten til meg. Her i Køben regner det og jeg er så trøtt om dagen og håper det er omstillingen fra ferie til hverdag som gjør det - kanskje er det litt været også? Uansett så gleder jeg meg til det er over. :) Jeg håper dere nyter hverdagen! :)

Dinner for one

 • 22.08.2014 - 18:49Kjæresten min er ofte ute å jobber eller spiller musikk, og i den forbinnelse har jeg før bare pleid å lage noen rugbrødskiver med noe vegetarpålegg til middag. Egentlig synes jeg det er veldig koselig å lage mat til meg selv, men ja, det er jo litt gøyere når man er to, eller flere, og det blir en sosial stund med samhold. Jeg føler at det å lage god mat til seg selv er en form for velvære som alle mennesker burde unne seg selv. Det er et tegn på livsglede, overskudd og den gode følelsen ved å ta vare på seg selv og å være glad i seg selv. Her var A ute og spille et sted, og jeg bestemte meg for å lage salat med økologisk geitost, epler, mandler, valnøtter & mye annet godt, med rugbrødscroutoner stekt i hvitløk og olje som tilbehør. Det gikk veldig kjapt, og smakte utrolig godt! :)
Pleier du å lage god mat til deg selv når du er alene? :)

INSPO

 • 09.08.2014 - 12:32


Er det kun meg som er blitt litt sommernostalgisk allerede? Jeg mener, vi er i august, og jeg føler slett ikke sommeren snart burde være over. Jeg føler at jeg snart fortjener ferie, haha. Men heldigvis går turen til Bergen i neste uke. Det gleder jeg meg skikkelig til! :) Her er litt lørdags-inspo <3

Å finne gjemte skatter

 • 06.08.2014 - 16:04Kjæresten min er egentlig en ganske travel mann, men en gang i mellom glimter han til med nærværet sitt, og denne gangen i form av å ha lagd jordbær-smoothie til meg. Nam nam. Den satt jeg og koste meg med, mens jeg leste i blad. I dag har vi løftet av linoleumsgulvet som var i kjøkkenet, for å finne det vakreste, gamle plankegulvet gjemt under der. Vi har plankegulv i hele leiligheten, men det er ganske slitt ned etterhvert, og kjøkkengulvet har jo vært beskyttet i 20 år, så jeg føler virkelig jeg har fått et helt nytt kjøkken :) Det er så gøy når man kan gjøre så lite og føle det skjer en så stor forandring! :) Håper du kommer innom senere også, for da kommer det antrekksbilder, wuhu :) <3

Spørsmål om liv og død

 • 03.08.2014 - 21:30Vannmelon er det beste jeg vet i hele verden. Noen ganger lager jeg irrasjonelle spørsmål til meg selv i hodet (dere gjør det garantert selv, også), der jeg plutselig står i en situasjon mellom liv og død, mens jeg spankulerer nedover gaten min, og det inne i hodet mitt oppstår et scenarie der alt er kaos, og min overlevelse står ene og alene på at jeg besvarer et spørsmål; hva ville du ha spist i jungelen, når verden er gått under og du som eneste overlever kun fikk én type mat med, hvilken mat ville det ha vært da? Svaret er som regel alltid vannmelon for meg. Hva ville du ha svart? 
Her i leiligheten min var omstendighetene litt roligere mens jeg satt og spiste vannmelon og leste i Det Nye sitt interiørblad. Jeg blir så fristet til å kjøpe alle de fine tingene de viser. Kan varmt anbefales! :)

Hometown Glory

 • 28.07.2014 - 00:34Denne helgen har vært helt fantastisk. Jeg savner Bergen sånn! Å være med de fineste jentene i verden og danse natten lang, før jeg vender salig og lykkelig hjem for å sove i en myk seng mens sommervinden stryker inn vinduet mitt. Det er rett og slett helt magisk for meg :) Bergen har jo virkelig vist seg å være det fineste stedet på jorden de siste dagene, og jeg kjenner allerede klumpen i magen og nostalgien komme snikende når jeg vet jeg skal vende hjem til Køben på tirsdag. Tror jeg må booke enda en helg hjemme så snart som mulig :) 
Håper dere har det fantastisk og nyter sommeren fremdeles! <3

Bergen, ass.. <3

 • 25.07.2014 - 12:36
Sommer og Bergen ser ut til å være en veldig fin kombi for tiden. I går var vi og spiste sushi og spankulerte rundt i Bergens gater før vi sluttet kvelden med et glass hvitvin. Det var jo faktisk tropenatt i natt, så derfor var jeg ganske heldig som slapp å fryse selv om jeg hadde minimalt med klær på meg. 
De små gatene og smauene i Bergen har jeg helt forelsket meg i, og jeg tror at hvis jeg noen gang skal flytte tilbake igjen til Bergen, så blir det i disse små, sjarmerende husene jeg vil slå meg til ro i :) 
Håper du har en fantastisk sommer! <3 :)

Det var en gang en sommer...

 • 21.07.2014 - 20:01Shit, altså! Jeg skjønner det liksom ikke.. Den er her! - Sommeren er her! Det er første gangen jeg ikke bare holder ferie og befinner meg i båt og på svaberg langs den norske kysten hele sommeren, men derimot jobber i Køben og kun får glimt av norsk sommer. For vet du hva, norsk sommer er det vakreste i verden... Det finnes ingenting som den på denne jorden. Det er jeg hvertfall overbevist om. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk denne helgen i vakre Sandefjord. Selv om det var en kort fornøyelse, så var det nok til at jeg fikk lastet sinnet med inntrykk som varer når den kalde vinteren melder seg igjen. Men jeg kommer ikke til å nevne den ekle vinteren før den er her igjen, for nå handler det kun om én ting; sommer.

Berries

 • 17.07.2014 - 12:28


Her i huset spiser vi så mye frukt og bær for tiden - til og med Berta elsker å knaske i seg vannmelon. Men det er vel det som er så bra med sommeren? Alt det gode man kan spise som, for mitt vedkommende, grønnsaksmannen nede på gaten min har satt til herlige priser som gjør at vi har vannmelon, blåbær og bringebær hver dag. 
Jeg har jobbet så mye på det seneste, så det har vært litt dårlig med oppdatering. Men jeg elsker virkelig den nye jobben min..! Sminke & klær dagen lang <3
Jeg håper dere nyter den norske sommeren! Jeg er så misunnelig! :)

Home

 • 15.07.2014 - 00:20


Wearing: crop top: Topshop, jeans: vintage

København. Et stykk jente som for øyeblikket var i balanse og fløt på en sky av tilfredshet. 

Jeg elsker leiligheten vår. I går tok Sabine og jeg et skippertak og ommøblerte stuen. Hvorfor i alle dager vi ikke har gjort det før, skjønner jeg ikke. Her kom jeg hjem fra jobb i dag og A knipset noen bilder i den "nye" stuen vår. I <3 it. 

One day trip

 • 12.07.2014 - 22:09A, Berta og jeg hadde en fantastisk dag i Tisvildeleje i går. Vi koste oss på stranden, vasset, gikk tur og spiste fantastisk mat om kvelden før vi kjørte hjem til Køben. 
For meg var det bare så ufattelig deilig, for jeg følte for første gang siden jeg fikk ferie, at jeg faktisk hadde ferie. For meg er ferie å komme vekk fra byen til sjø og svaberg. Det var ingen svaberg i Tisvildeleje, men havet var der og feriestemningen summet over hele området. Jeg tror kanskje Berta hadde det litt for gøy, for hun ble syk i natt, og vi har vært så bekymret for henne. Hun har det fint igjen nå, men gud så forferdelig det er når det står på. Man blir jo så glad i disse små dyrene og jeg blir så fortvilet hvis jeg ser hun ikke har det bra. Så A og jeg fikk ikke noe søvn i natt, og derfor gikk turen som vi skulle på i dag i vasken. Men men. Det kommer jo flere anledninger :) I morgen skal jeg på loppemarked med venninnen min, så det blir kjekt! Jeg håper jeg finner noen kupp som jeg kan vise dere! :) 
Håper dere fremdeles nyter ferien! <3

Breakkie

 • 11.07.2014 - 12:57


I dag er første dagen siden jeg fikk ferie fra skolen at jeg har kunnet sove lenge. Det er en så utrolig deilig følelse. Kroppen min trengte det virkelig. Og hva er vel en bedre måte å starte dagen på enn å spise en frokost som både er en fryd for magen og øyet :) Nå skal A, Berta og jeg forhåpentlig holde en liten feriedag langs den danske kysten. Jeg håper dere nyter ferien deres! <3

The Orange Feeling

 • 10.07.2014 - 22:57På Roskilde snakker man om 'den oransje følelsen'. Jeg tror man kan tolke hvordan den er litt forskjellig fra person til person, men for meg er 'The Orange Feeling' følelsen av å være sammen med ufattelig mange mennesker på et sted der god karma og fantastisk musikk står i høysete. Et sted der man føler seg som en individuell del av fellesskapet, hvis det gir mening. - Frihet, latter & lykke. Gleder meg allerede til neste år så jeg kan få dosisen min av denne følelsen :)

Roskilde festivalen, day two

 • 08.07.2014 - 22:42Beste minne i løpet av festivalen:
Å se Mick Jagger live sammen med resten av The Rolling Stones. Den mannen er bare uvirkelig, han var helt rå! Det var noe spesielt når man visste at dette nok var en av de siste, om ikke den siste, konserten de kommer til å spille, etter å ha spilt konserter siden mamma var ung, liksom (ikke at dét er så lenge siden, mamma!). Antrekkene hans var virkelig top notch. Han kom ut på scenen på et tidspunkt i en stor, rød fjærkappe. Selv om de er gamle vet de virkelig å underholde :)

Roskilde Festivalen, day one.

 • 08.07.2014 - 21:35
I år tenkte jeg å skrive litt annerledes om festivalopplevelsen min. 

Her er diverse tanker og følelser om den første dagen:
Vi skulle jo avlevere Berta hos A sin søster, som var så snill å hente oss på stasjonen og kjørte oss rett til inngangen til teltene våre etter vi hadde plassert Berta trygt i huset. Det er den letteste måten jeg har kommet til teltet mitt på noensinne. Vi booker 'Get a Tent', som betyr at et telt er oppslått og står klart til oss når vi kommer. Det er rett bak den Orange Scenen (den største scenen), så plasseringen er superb. Det er til og med ordentlige toaletter og gratis dusjer der :) Da vi hadde gjort alt klart i teltet bar det inn på campingplassen. Jeg kjenner hvert år jeg går inn der at kroppen min har lengtet etter det hele året. Det er en sånn befriende følelse, jeg kan liksom ikke helt beskrive det. Første dagen var festivalplassen stengt, så vi koste oss rundt de forskjellige campene og danset til musikk natten lang før vi gikk hjem til teltet og la oss. 

Festival survival kit

 • 01.07.2014 - 22:04Her er mine nødvendigheter til Roskilde festivalen. Våtservietter, tørrshampoo og hånddesinfeksjon er selvfølgelig selvskrevet, men noen andre ting som er utrolig viktige, synes jeg, er god solkrem (som ikke er testet på dyr), gjerne med høy faktor. Jeg beskytter ansiktet mitt mot solen hele tiden, om det er med foundation med faktor i, eller Rudolph´s Care solprodukter med solfaktor 50, eller BB-cream fra Kiehl´s med solfaktor 50, så må jeg bare ha solfaktor. Rynker er ikke kult, lism! :) Ørepropper er lifesavers når du skal sove om kvelden og helst vil klare det uten å høre bassrytmen fra naboene sin boomblaster. En liten parfyme er grei å ha med, for let´s face it; det lukter ikke sånn sykt bra diverse steder på en sånn festival, og da er det greit å være den som er lyspunktet. En god bodylotion er bra å ha til om kvelden når huden er øm etter all solen og dansingen. Gnagsår plaster! - det er ikke alltid man trenger det, men herregud så kjedelig det er å mangle hvis man plutselig får et gnagsår. Her er det rett og slett for å være godt forberedt. En god leppestift og leppepomade med faktor er awesome. - det er ikke så mye som skal til, men det gjør veldig mye for selvfølelsen å se litt fresh ut :) Neglelakk sier jo seg selv; man får ganske mye dritt under neglene, så det er bare til å skjule det fra starten. Ellers er jeg en sånn fanatiker som hater å mangle noe, så sånne ting som myggestikklindring er alltid med når jeg reiser om sommeren. 
Tyggis er også selvskreven; ja, man børster tenner morgen og kveld, men når man har drukket øl ganske lenge, da er det kjekt å friske opp ånden litt :)
Ellers må jeg alltid ha med to par solbriller som skiller seg litt fra hverandre. Her er både Céline-brillene og Ray-Ban´sene, som går til hvert sitt antrekk, så da er jeg godt dekket inn :)
Håper dette kan bidra til at du også er forberedt på festival! :)

Flowers

 • 29.06.2014 - 14:38Våknet opp til disse. Fin mann <3 

Hallelujah

 • 27.06.2014 - 20:28

Oh happy day! Jeg avleverte eksamen i dag, etter å ha rettet den til kl 0500 i morges. Så nå er det ikke mer skole på meg på noen måneder. Herregud, så lettet jeg er! Det har bare vært en pine i bakhodet hele tiden, som endelig er vekk. Lenge leve ferier! I morgen skal jeg sminke, men først skal jeg ta en velfortjent eksamensøl sammen med den fine klassen min i kveld. 

Grunnen til at jeg er hoppende glad (bokstavelig talt) på bildet, er fordi jeg har fått drømmejobben! Ih, jeg er så glad, jeg kan nesten ikke komme ned på jorden. Jeg skal nå være marketingsassistent for e.l.f Cosmetics her i København,  der jeg skal skrive for den norske hjemmesiden, facebooken og instagram. Liker du e.l.f? Jeg har vært fan siden jeg fant ut at de ikke tester på dyr, noe som er veldig viktig for meg. Jeg gleder meg til å se hva den nærmeste tiden bringer :) Jeg begynner allerede mandag, for å bli satt inn i ting, før turen bærer videre til den beste begivenheten i året; nemlig Roskilde festivalen. Pokker, så bra det skal bli. Kryss fingrene for godt vær, da! For jeg har glemt sjøstøvlene mine i Bergen (ups).

Jeg håper dere nyter ferien og smiler dagen lang! :) 

Musikkvideo

 • 25.06.2014 - 14:26

Jeg må bare få til å skryte litt over kjæresten min og bandet han spiller i; nemlig Black City. De er nettopp blitt utgitt i Tyskland og får veldig gode anmeldelser, så i den anledningen har de gitt ut en ny video. De skal turnere i både Tyskland og Danmark i sommer, og jeg gleder meg skikkelig til å få være med på Samsø Festivalen, den er nemlig så koselig. Hvis du liker rock, sånn som jeg, så er de absolutt verdt noen minutter av tiden din. Sjekk de ut på facebook her.
                

Foodie

 • 23.06.2014 - 23:28


... Det eneste riktige når foreldre er i byen (hadde lyst til å sette inn et <thumbs up> tegn her, men det blir heller et hjerte) <3 
Et helt perfekt eksamensbreak. 

I stormens øye

 • 19.06.2014 - 23:57Jeg tenkte at dette liksom skulle være før og etter bilde, men det er vel mer "før", "rett før" og "midt i stormens hete". Jeg liker veldig godt å skjemme meg selv litt bort når jeg har eksamener, så jeg går alltid til innkjøp av herlige saker før jeg setter meg ned og begynner. Denne gangen herlig frukt fra grønthandleren min, bæredyktige kamskjell og villaks fra butikken, pluss alt mulig annet godt, som mandelmelk, soya-youghurt (som i øvrig er den beste med smak av skogsbær!) og kantareller. Gleder meg faktisk til å lage middag i morgen, haha. Det er jo ganske tungt å sitte foran en skjerm i timesvis, så mat er et av mine få høydepunkter. -dét, også å gå tur med Berta. 
Det er ikke til å finne plass på spisebordet vårt etter jeg begynte. Pulten min er for liten til å ha styr på alle de forskjellige bøkene, så det måtte bli et større bord. Det ser kanskje litt rart ut med solbrillene oppå der på det nederste bildet, men det er fordi leiligheten vår er så himla lys (som jeg faktisk elsker!), så jeg må ha solbriller på meg når jeg skriver når solen står inn gjennom vinduet. Haha, jeg må se ganske dum ut der jeg sitter, men hva pokker; det funker ;) 
Jeg håper dere har hatt noen fine dager, og at ferien har startet fantastisk for de av dere som har fått det enda. Jeg misunner dere! :)

HOME

 • 16.06.2014 - 23:17


Da er jeg tilbake igjen i Køben. Jeg møtte A på veien hjem og vi satt lenge i solen og snakket mens vi lekte med Berta. Dagen i dag har vært litt redusert, både fordi jeg var ute i går, men også fordi jeg hater å si hadet til familien min. I morgen venter eksamen, så da er det litt ekstra kjipt å måtte reise fra familie, hunder, sol, terrasse og uendelig med kjærlighet, for å vite at man den neste uken skal sitte foran dataen i småpanikk og skrive. Blærk. Det skal bare overstås. Og etter det er det ferie! Juhuu. Så ha tålmodighet med meg hvis jeg ikke oppdaterer så ofte den neste uken, eksamenstid er noe dritt, men gleden etterpå gir pluss på bloggekontoen. - Lover! Etter eksamen venter jo Roskilde, og det gleder jeg meg skikkelig til! Jeg skal uansett prøve å poste et antrekk hver dag, for pusterom er tiltrengt :) Uansett, ønsk meg lykke til i morgen, så ønsker jeg deg en fab dag! ;) 

Bergen

 • 15.06.2014 - 13:35


I går var jeg ute med min mor og søster på Bondens Marked i byen. Været var fantastisk, så Bergen viste seg fra sin beste side. Senere i dag skal min søs, Emilie og jeg på Beregnfest og høre Tom Odell, Maylen Rusti, James Vincent Mcmorrow og selveste John Mayer. Jippii! Jeg gleder meg. Jeg (som ganske mange andre) liker John Mayer, så ser frem til å høre Free Fallin, Dear Marie og alle de andre. Håper dere koser dere i fineværet! <3

Et hundeliv...

 • 10.06.2014 - 15:23I går var som sagt A og jeg i sommerhuset til broren hans på Sjællands Odde. Det var så vakkert der. Jeg kunne stå og bare nyte synet av hav, strand og grønne omgivelser. Det er ikke noe som kan slå den norske naturen, jeg vet det, men når man bor i storbyen hele tiden, da er det greit å koble av litt, og for meg var det danske landskapet i går helt perfekt :) Det var nesten litt slitsomt å komme tilbake igjen til byen, for man vet at skole, jobb og hverdag venter. Men men, jeg nyter livet mitt i Køben, så jeg skal ikke klage :) 
Berta var helt i hundre der oppe. Hun blir så glad når hun får løpe fritt og løpe etter pinner. Vi badet (kremt, jeg badet egentlig ikke..), solte oss og spiste fantastisk mat. Nå venter Bergen på meg i helgen. Jeg må bare skynde meg å kjøpe flybillett :) Håper dere har en fantastisk dag! Det er virkelig sommer ute nå :) <3 

Homemade

 • 09.06.2014 - 01:01Siden A og jeg var så flinke til å komme opp og løpe i morges, så har vi hatt en herlig dag. Etter løpet dro vi ut og spiste på yndlingscafeen min, Cafe N, med Berta, før vi dro ut i bakgården og plukket hylleblomster, så vi kunne gå hjem og lage hjemmelaget hylleblomstsaft. Nå står saften klar og venter på å bli satt i kjøleskapet, så den kan bli ferdig. Jeg krysser alt jeg har for at den skal bli god. Jeg elsker nemlig hylleblomstsaft. Jeg synes faktisk det er veldig synd at vi nesten ikke har det i Norge. Men men, what do I care, jeg bor jo i Køben og her kryr det av det.
Jeg fant disse grytelappene på H&M Home og falt pladask for de, for er det en dag jeg virkelig er i siget, så er det på bursdagen min. Tror faktisk jeg må begynne å bruke de litt mer, så jeg kan bli minnet om det ;) 
I morgen tidlig reiser vi i sommerhuset til familien til A. Gleder meg til å komme litt vekk fra storbyens kjas og mas. A sa jeg måtte ta med meg bikini, men jeg tror heller jeg vil tygge av meg min egen fot enn jeg vil bade i iskalde sjøen. Jeg får heller ta bilder i stedet for ;) - Jeg håper dere får en fantastisk fridag i morgen og koser dere med de dere er glad i <3 :)

Yesterday

 • 09.06.2014 - 00:36


I går var jeg i bursdagen til min gode venn Simon. Det var skikkelig artig og så utrolig koselig når man har så fine venner :) Jeg drakk ikke, fordi jeg skulle løpe 5 km løp (ja ja, vet det ikke akkurat er et maraton..) og da måtte jeg være i fin form til det. Men gøy var det uansett! Vi spiste god mat, spilte spill og snakket til klokken ble sen og jeg måtte hjem på jakt etter puten min. Jeg hadde ikke det største motet til å finne et fantastisk antrekk, så da ble det på med hatten og yndlingsbuksene, så reddet resten seg selv :) 
Håper dere har hatt en fin dag og nyter fridagen i morgen også! :) <3 

Oh happy day

 • 06.06.2014 - 13:16Onsdag var det Distortion her på Nørrerbro (bilder kommer senere), så vi startet dagen med en god frokost, for deretter å shoppe i byen, før vi gjorde oss klare til Købens største begivenhet. I går var ikke like gøy, men det gikk bra til slutt, så i dag er jeg tilbake på bloggetastene og gleder meg skikkelig til å vise dere bildene fra Distortion Nørrebro. Var det noen av dere som var der? 
Ønsker dere en fabulous dag! :) 

Joy

 • 03.06.2014 - 17:14Ah, lykken er å komme hjem etter en lang skoledag og finne yndlingsmaten i kjøleskapet. Her i Danmark har man noe som heter Koldskål. Jeg vet ikke helt hva man kan oversette det til på norsk, men det er en slags fortykket melk med smak av sitron og hylleblomst (i dette tilfellet), og det smaker bare så syykt godt med mandler, bringebær og blåbær til. Nam. Nå har A, Berta og jeg vært en kjapp tur i byen for å finne nye klær til A, og tatt noen kjappe outfitbilder av meg som kommer etterpå. - Det er bare så sykt dårlig vær i Køben i dag, og jeg krysser alt jeg har for at det skal bli bedre til i morgen, for da begynner nemlig den mest episke festen på jord, nemlig Distortion. Det er bare så gøy at det kan ikke beskrives med ord. Gleder meg! :) Håper søsteren min blir frisk, så hun kan fly til meg i kveld for å være med i morgen. Det hadde vært fantastisk :)
Håper dere har hatt en fin tirsdag så langt! <3 

I´ll carry your heart

 • 31.05.2014 - 18:49Jeg har en fasinasjon av hjerter. Hvis dere har vært inne på instagramkontoen min (hannetorseth), så vet dere at jeg selv har tegnet et anatomisk hjerte, som jeg har tenkt at jeg skulle få tatovert. Forrige helg var jeg i byen med to av venninnene mine, Mette og Sabine, og Sabine hadde sett at Henric Nielsen var i byen for en kveld/natt og hadde drop inn-tider. Han har selv tegnet hjertet som er på armen min, og jeg synes det var så vakkert at jeg måtte bare ha det. Så vi dro til People´s Art Tattoo og skrev oss på listen, og ble de siste to som fikk skrive seg på (Yayy), anyway; vi endte opp med å bli tatovert kl 0500 om morgenen, og hadde verdens gøyeste bytur innen da. Så denne byturen skrev seg inn i hukommelsen og armen for evig. Liker dere den? :) Jeg var litt i tvil om jeg skulle ha den på den andre armen, der mine andre tatoveringer er, men heldigvis går det ikke an å angre, for man kan jo ikke gjøre noe med det, så nå er jeg storfornøyd med der den er :) 

Pukka Cleanse with cherries on the side

 • 29.05.2014 - 14:50

Jeg har lyst til å skrive god morgen, men det er vel heller god dag nå. A, Berta og jeg sov lenge i dag, før vi gikk morgentur med Berta ned til ismannen på gaten vår, som lager den beste hjemmelagde italienske isen, og spiste is til frokost. Vel, noen dager må man bare skeie litt ut :) Nå sitter jeg og jobber litt ved dataen, mens jeg drikker Pukka Cleanse (som etter sigende skal ha en rensende effekt, så det venter vi spent på) og spiser moreller som vi kjøpte hos frukt- og grønthandleren som også er på gaten vår. Den perfekte starten på dagen som allerede er godt i gang, med andre ord :) Jeg håper dere får en fantastisk dag! :) <3

Veggie dinner

 • 27.05.2014 - 22:34

Det er noe med sommerlys, grønne farger, solstråler som sprenger seg gjennom vinduet og åpne vinduer med lyder fra verdenen utenfor som summer av liv, som gjør meg nesten litt ør i hodet. Av lettelse, tror jeg, for jeg har overlevd enda en vinter. Noe av det beste jeg vet er å sitte ved spisebordet sammen med den lille familien min og spise god mat. A og jeg har den lille utfordringen at jeg er vegetar og det er han ikke. Mange ganger spiser vi rent vegetarisk, men noen ganger lager han noe kjøtt ved siden av (økologisk kjøtt, så klart), og det er noe jeg har vennet meg til, og så lenge det er økologisk vil jeg ikke utsette noe på det. I går lagde vi hjemmelaget mango lassi og pitabrød med forskjellig fyll. Jeg lagde chili sin carne og hadde i, og han økologisk kylling. Jeg har vært vegetar i en del år nå, (5-6 år, vil jeg mene), og kan absolutt anbefale det til alle. Før i tiden slet jeg veldig med depresjon, og hadde vanskelig for å holde en stabil vekt, men etter jeg ble vegetar er den depressive siden blitt minimert noe voldsomt, og jeg føler meg rett og slett sunnere og gladere. Og hva er vel bedre enn å spise med god samvittighet? Jeg går til jevnlige sjekk hos legen min og får tatt blodprøver, og hun sier jeg er sunnere enn de fleste hun kjenner, så det er jo bra! :) Hva er dine spisevaner? Sverger du til kjøtt uansett hvor det kommer fra, eller prøver du en litt mer etisk tilgang til det? :)

Roskilde countdown

 • 24.05.2014 - 19:33
Nedtellingen til festivalenes tid er begynt for lenge siden, og dette året surfer jeg atter en gang på festivalbølgen i retning mot Roskilde. Jeg oppstøvet noen gamle bilder fra Roskilde festivalen. Noen av de går faktisk tilbake til 2009. Det er så morsomt å se hvordan A og jeg var i 2010. Det føles nesten som et helt annet liv. Til sommeren er det 5 år siden jeg stalket etter han gjennom hele København, i håp om å møte han igjen etter et mislykket første møte. Jeg møtte han den kvelden, og da jeg prikket han på skulderen sa han; "Åh, jeg trodde aldri jeg skulle få se deg igjen!". Gjett om jeg ble rød i trynet da. Nå bor vi sammen i leiligheten hans og har fått verdens fineste hund sammen, så man må si tidene forandrer seg. Vi skal begge to på Roskilde i år også, og selv om det er ufattelig gøy og koselig å være sammen med kjæresten sin på Roskilde, så savner jeg fremdeles jenteturene, der all moral ble lagt igjen hjemme, og det var morro fra morgen til kveld. Jeg satser på at bestissen min, Karen, snart får tatt seg sammen så vi kan lage en jentetur på Roskilde atter igjen. Nå er jeg dessverre blitt så kjedelig at jeg ikke bor på selve festivalplassen lenger, men har kjøpt et telt og en plass i "Get a tent"-området, som ligger rett bak den Oransje Scenen. Før jeg atter går til innkjøp av våtservietter, tørrshampo og ørepropper, og pakker ryggsekken, så kan jeg kose meg med forventningene til dette årets festival og se på bilder fra de andre årene imens :) Skal du på festival i år? Hvis ikke, så anbefaler jeg det på det sterkeste, selv om du ikke er "telt-typen", for det er bare så ufattelig morro :) 

Hytteliv

 • 22.05.2014 - 20:31Å være på hytten er det samme som å være i paradis for meg. Denne gjemte perlen nede ved sjøen ble bygget av morfaren min for lenge siden og alt interiøret er fra 60-tallet eller før. Jeg har tenkt flere ganger på å lage en moteserie i den, for den ville bare passe perfekt. A og jeg var der ute i fire dager, og vi opplevde alt fra sommersol til høstregn, så hjort, mink og niser som lekte i vannet rett utenfor hytten (dere kan skimte den ene på det nederste bildet). Alt i alt var det en perfekt tur, der man virkelig får koblet av fra avhengigheten av de sosiale mediene. Det er nemlig ikke internett der ute og det passer meg fint å dra på avvenning. Hehe. A klager alltid over at jeg er så avhengig av mobilen min, så en tur uten var på sin plass. Er det flere enn meg som er avhengig av mobil? Så kan jeg skylde på at jeg ikke er den eneste, haha :) 

17. Mai

 • 18.05.2014 - 13:51


Jeg startet dagen med å få vannmelon av den fine søsteren min, før jeg spiste frokost med resten av familien og fikk gaver. Så dro jeg til Flesland for å hente A, så vi kunne dra til byen. Været var jo helt perfekt til Bunad, så vi kunne sitte ute og drikke hvitvin og kose oss, uten å fryse. A hadde laget den gøyeste gaven til meg: hele dagen fikk jeg små bokstaver som til slutt dannet et ord, som utgjorde gaven min. Han hadde til og med laget et lite spill så jeg skulle spille meg frem til ordet. - kreativ type!:) Heldige meg får en tur til USA av han. Jupp. Det er ganske utrolig :) Så nå må vi begynne å planlegge :) Men først skal vi en tur ut på hytten de neste to dagene :)

-Håper dere koser dere i finværet <3 :) 

17. mai inspo

 • 14.05.2014 - 15:25

Nå er det snart 17. mai, og ikke nok med at det er den gøyeste dagen i året bare på grunn av at vi en gang for 200 år siden fikk selvstendigheten vår, så er det jammen meg bursdagen min også! Jeg reiser allerede i morgen sammen med Berta, mens jeg skal hente A på flyplassen på selve dagen. Herregud, som jeg gleder meg. Er det en dag i året som jeg virkelig elsker, så er det den 17. mai. Jeg vil faktisk påstå det er den beste dagen i året å ha bursdag på :) Har dere funnet antrekk enda da? Jeg tenker fremdeles på hva jeg skal ha på meg om kvelden, for om dagen er det selvsagt bunad som gjelder. Jeg har lyst på en blomsterkrans i håret i år, og er litt i tvil om jeg skal bestille en fra blomstermannen, eller lage en selv. Uansett må jeg jo kjøpe blomster :) Har du tenkt til å ha krans? I så fall; hva gjør du? :) Her er litt inspirasjonsbilder. <3 

Hund og vannmelon

 • 03.05.2014 - 18:26

Jeg drar til Alicante i morgen for å tilbringe de neste dagene i solen med noen fantastiske jenter, og det feirer jeg med å spise vannmelon og høre A spille gitar her i hjemmet. I dag har kjøpt meg en ny kimono på H&M, sammen med en bikini. Gleder meg til å vise dere, men aller mest gleder jeg meg til å ha det på nede i varmen <3 

Summer essentials

 • 01.05.2014 - 11:27

Kjæresten min og jeg jobber veldig mye hver for oss, så da var det deilig å kunne ta noen timer i parken i går, bare han, jeg og Berta. Man må jo nyte solen mens den er der :) 
Jeg klarer meg ikke uten høy faktor i ansiktet, når jeg er ute i solen. Jeg bruker Kiehl´s Actively Correcting & Beautifying BB Cream med faktor 50. Jeg orker rett og slett ikke å se ut som en sviske i ansiktet når jeg blir eldre. Nå blir jeg snart 25 år, og jeg merker allerede linjene rundt øynene er begynt å vise seg. Så om sommeren er det både hatt, solkrem og solbriller som gjelder for meg. Ellers er jeg nødt til å ha på meg leppepomade, helst med høy faktor, for ikke å få munnsår. Det er virkelig de to tingene jeg ikke klarer meg uten om sommeren. Ellers er espadrillosene mine med, Elle-bladet og den herlige strand/park-bagen jeg fant hos Monsoon. Den er så fin med pom-pom´er på :) Nyter dere været i Norge? Jeg hører det har snødd diverse steder? 

Saturday

 • 28.04.2014 - 11:40

Hvordan var helgen deres? Min var fantastisk, med fantastiske mennesker og litt for mye å drikke. Mette, venninnen min kom her og feiret bursdag på lørdag, og det var helt superb. Hun sov her, da A var i Tyskland for å spille, så da hadde vi skikkelig jentetid dagen etter, med å ligge og ha det dårlig sammen og bare le av gårsdagen. - Sånt er så koselig :) 

Today

 • 21.04.2014 - 16:04

Yesterday water melon, today strawberries

A, Berta og jeg startet dagen med å dra på joggetur rundt Søerne, og så har vi ryddet opp og ordnet i leiligheten og pakket ut etter ferien. Nå er det jordbær som står på bordet, mens vårsolen titter inn gjennom vinduet. Har dere en fin fridag? - Det håper jeg! :) 

Home

 • 20.04.2014 - 12:02


Kom hjem til dette herlige synet og en fantastisk glad hund i går. Venninnen min har passet leiligheten og Berta mens vi har vært på ferie, og det har passet helt perfekt. Leiligheten er finere nå enn da vi reiste :) Det er så vemodig å reise fra et sted der tankene bare har fått vandre og avslappingsgenet har kicket inn. Dagene tilbrakt under stråparasoll med vino blanco i dene ene hånden og en bok i den andre er bare så verdifulle for meg. Men nå er vi hjemme til verdens søteste hund. Herregud, som jeg elsker den hunden. Hun er bare så søt at hun smelter hjertet mitt hver gang jeg ser på henne :) 

Malaga

 • 15.04.2014 - 14:19

Vi er i Malaga, og vi har det fantastisk. Akkurat nå har jeg fått litt wifi, mens jeg drikker hvitvin ved stranden og hører bølgene. Akh. Perfeksjon.

Still alive

 • 08.04.2014 - 18:27


Joda, det stemmer. Jeg er i live! Heldigvis. For den tiden vi nærmer oss vil jeg ikke gå glipp av for noen ting (kanskje for en Chanel Boy, men det er en annen sak). Jeg føler meg litt som damene på bildet nå som leiligheten begynner å ta form igjen. I dag skal vi samle klesstativet mitt. Jeg er fra meg av lykke. <3 

Yesterday through my phone

 • 31.03.2014 - 15:14

 

A og jeg maler jo leiligheten for tiden, så innimellom strøkene får vi oss en deilig gåtur i Købens gater og en pizza fra verdens beste pizzamann på Guldbergsgade. De prikkete buksene mine fra barneavdelingen på H&M er jeg blitt så glad i. De kommer på hver gang jeg skal føle meg helt avslappet, som i går, med dette søndagsantrekket. Noen dager er det greit å ikke være staset helt opp :) 

On the Road

 • 31.03.2014 - 15:11Sorry for noe av den dårlige bildekvaliteten. Etterhvert som jeg drakk flere øl, glemte jeg at jeg hadde speilreflekskameraet med, så jeg gikk over til iPhonen. Jeg var nemlig med Black City til Svendborg, som faktisk er den første byen jeg bodde i her i Danmark (altså, den jeg bodde tettest på, hvertfall!), så nostalgien var høy fra min side når kjæresten min skulle spille konsert der. Jeg slang meg med i turbussen og hadde en skikkelig gøy tur før jeg ble for trøtt og sovnet på hjemveien. Hadde dere en god helg? :)

Copenhagen Life

 • 28.03.2014 - 19:38


En av grunnene til at jeg fortsatt bor i københavn, utenom de åpenlyse som er at det er verdens beste by og jobben min er her, er at stort sett alle vennene mine er her. Bortsett fra et par stykker som er igjen i Bergen. Etter jeg tok gymnaset her i Danmark, har jeg vært så heldig at alle de som jeg var med på bymnaset, og som er mine beste venner nå, bor her i Køben. Forleden dag var det japansk middag hos Rasmus og Emilia. Det er det beste måltidet jeg har fått på lenge! Til slutt måtte vi tvinge oss selv til å gå hjem, selv om snakken kunne fortsatt i det uendelige. 

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits