RAW | Køben-tips!

  • 24.06.2015 - 20:23For en stund siden tok kjæresten min meg med på RAW-caféen på Oehlenschlägersgade (Prøv å uttal det når du er full - mission impossible!). Som jeg har nevnt før har min ekstremt omfavnende samvittighet og min ansvarsbevissthet omkring denne kloden ført til at kjøtt og meg, vi er bare ikke særlig gode venner og kommer nok aldri til å bli det igjen. Den kjøttspisende kjæresten min er selvfølgelig klar over dette, så når han tar meg med ut og spiser, finner han alltid et sted der det også er vegetarmat - eller enda bedre som her på RAW, der det kun finnes vegansk mat. 

Stemningen og interiøret oser litt av leirskole-i-syvende-klasse, og for meg som er en nostalgiker er det supert. Ser man vekk fra min 90-tallsreferanse, gjemmer det seg selvfølgelig en tanke bak det organiske valget av interiør - det skal jo henge på greip med maten som blir servert!

Vi bestilte tre smørrebrød med forskjellig pålegg - sopp-posteien bare var helt utrolig, og til dessert fikk vi en nydelig raw-kake. Hvis dere har lyst til å lage verdens beste raw-kake, kan dere lese mitt forslag på hvordan den skal smake og se ut her.

Så hvis du som meg er opptatt av å spise dyrevennlig og ren mat, da er RAW på Oehlenschlägersgade absolutt verdt et besøk! 

PS: ved siden av kaféen ligger verdens beste frisør; nemlig Anna Morris sin salong Neverwhere, så her kan du slå to fluer i et smekk! :) <3

Copenhagen Vintage & Second Hand Guide | O-S-V Second Hand

  • 15.05.2015 - 14:32

Hvis dere har fulgt med på Instagram, har dere sett at jeg holder på å filme en Copenhagen-guide med MuseMeChannel, der vi besøker de aller kuleste og beste vintage-butikkene i Køben. Jeg hadde heldigvis kameraet mitt med da vi besøkte OSV - en av de beste - som befinner seg i hjertet av herlige Køben. Jeg kommer til å poste videoene så snart de er klare, men i mellomtiden hvis dere befinner dere i København, da kan dere gå og besøke OSV som befinner seg på Peder Hvitfeldts Stræde 4, i København K (sentrum). 

Akkurat nå befinner jeg meg i den vakre hjembyen min, Bergen, og er sykt klar for å feire 17. mai, som tilfeldigvis er verdens beste dag av en annen grunn også; det er nemlig bursdagen min! Selv om det er meldt nedbørsrekord (ja, vet, sykt irriterende), så skal ikke det stoppe bursdagen min! :) <3 
Håper dere får en fantastisk helg og ikke minst verdens beste 17. mai! :) 

Køben-tips!

  • 03.04.2015 - 11:45Laura´s Bakery! 

På min gate, nemlig Blågårdsgade, finnes det utrolig mange gode steder! Det er min favoritt-gate i hele Køben, og jeg og gaten min passer som hånd i hanske. Jeg kommer garantert til å ha alle kafeene på gaten min med i den lille Køben-guiden min, men i dag tenkte jeg å starte med Laura´s, som vi loka kaller det. 


Da Laura´s kom på gaten min gikk jeg der flere ganger i begynnelse for å spise den fantastiske pizzaen de laget. Dessverre har de valgt å fjerne min yndlingspizza fra menyen, og samtidig skrudd prisene på pizzaene opp til alt annet enn hva en student kan klare å kjøpe med god samvittighet, så jeg sluttet faktisk å gå der en stund i protest. Men jeg kom meg heldigvis fort over den lille demonstrasjonen min mot Laura´s, for nå kjøper jeg sandwichen til 59 kr., som både er vegansk og himmelsk. Kjæresten min spiser "morgenmadstallerken" (mener den koster 99 kr.), så selv med de overpriste pizzaene klarer faktisk Laura´s å lokke meg inn med denne nydelige sandwichen. Ikke nok med det, så er alle de animalske produktene selvfølgelig økologiske - noe som er alfa omega i min bok.  - Så det er jo bare enda en grunn til å komme der! :)
 Den siste grunnen, må være fordi det er på gaten min, og hvis man er heldig kan man få vindueplassen, der man kan gjøre litt people-watching på alle de forskjellige menneskene som går forbi. Rett ved siden av ligger blomsterhandleren min, så hvis man kniper øynene hardt nok sammen, kan man drømme man sitter et varmt, sydlandsk sted og sipper en soya latte.

Køben-tips

  • 21.03.2015 - 15:30

Rett ved Søerne, ikke så langt ifra Nørreport Stasjon på Vendersgade, finnes det en liten hjørnekafé som heter "Kalaset". I helgene valfarter alt fra hipstere til barnefamilier ned på den lille kaféen for å spise skikkelig god brunch. Kalaset passer for meg som er vegetar (og spirende veganer), men også for de som absolutt trenger cocktail-pølser til brunchen sin. 
Selve varmen og den innbydende atmosfæren på stedet får det til å bruse i Køben-hjertet mitt, og de gamle, slitte (men utrolig vakre!) møblene passer perfekt inn i denne lille kjelleren i København. 

Jeg velger alltid brunch-tallerkenen "Tante-Vegan", som er en vegansk brunch med linse-ratatouille, falafel, vegansk yoghurt, musli, frukt og mye annet godt! Og det aller beste med stedet synes jeg er den hjemmelagde ketchupen som står klar på små sprøyte-flasker, samt den hjemmelagde nutellaen som er med nøtter og sjokolade - den smaker bare himmelsk, og jeg ville kommet der hver helg kun på grunn av den, hvis det var mulig. 

I dag avsluttet kjæresten min og jeg måltidet ved å dele de hjemmelagde blåbærpannekakene - nommenom. De er ganske mektige, så en på deling er nok for oss to :) 

Det er hvertfall verdt å anbefale hvis dere skulle ta turen til mitt fine Køben :) <3

København | Matmekka | Køben-tips!

  • 20.10.2014 - 21:25
Når mamma er her i København på besøk, da er det spesielt et sted vi besøker hele tiden. Altså, vi bor der nesten. Og dette fantastiske stedet er Torvehallerne ved Nørreport Stasjon. Her er noen bilder som jeg helt har glemt å vise dere fra de famøse mathallene, men bedre sent enn aldri! :) 
Har jeg forresten fortalt dere hvor mye jeg elsker høsten? Bare se på fargene på disse bildene.. What´s not to love?! Jeg elsker alt ved høsten; hvordan naturen skifter farge, lukten av renhet i luften, gå lange turer med Berta med et ekstra stort skjerf rundt halsen, alle overgangsjakkene, loppemarkedene som er rykket innenfor, rotfrukter, gresskar, fargen på grønnsakene.. Ja, altså. Jeg er en skikkelig høst-elsker :) Hvilken årstid liker du best? :)

Pre-eksamen og Købentips

  • 17.06.2014 - 15:00


I dag begynner eksamenstiden min, og fine A var så snill å ta meg med ut og spise fantastisk mat på Torvehallerne før han skulle på jobb for å kickstarte arbeidslysten min. Snille mannen. Anbefaler på det sterkeste sjømat-disken i den nordvendte hallen. De har for eksempel villtfangete argentinske reker med sitron, hvitløk, chili og olivenolje, pluss en masse andre godsaker! Ta turen innom hvis du er her :) 
Nå må jeg heller begynne på eksamen, så jeg kan bli ferdig så tidlig som mulig. Først skal jeg poste antrekket fra Bergenfest, som kommer rett etterpå. Jeg håper dere har en fantastisk dag! :)
<3

Køben-tips!

  • 31.05.2014 - 18:21Jeg tenkte jeg skulle starte et nytt emne her inne som heter "Køben-tips!", så jeg kan gi dere råd til hvor dere, ut fra mitt synspunkt, burde dra og besøke/være/spise/se, hvis dere kommer på tur til København :) København er min favorittby nummer én (..og Norge er favorittlandet mitt # 1 ), og det er så lett å falle i turistfellen med kun å se Strøget og Nyhavn. Det blir selvfølgelig et lite tips her og der, når jeg selv har vært de stedene jeg liker, men jeg selv om det ikke kommer den store reportasjen om det ene stedet etter det andre, tenker jeg det er koselig, og skulle ønske det var en blogg jeg kunne lese når jeg flyttet hit:) (det var det sikkert, men jeg visste ikke om den i hvertfall, hehe). 
Det første stedet er der hvor jeg spiste med A i går; nemlig Pussy Galores (..ja, jeg vet, navnet er så flaut at man nesten burde boykotte stedet av den grunn, men gi det en sjanse!) på Skt. Hans Torv på Indre Nørrebro. Er man på Nørrebro og vil ha god mat med sol til, så er denne restauranten midt i blinken. De skifter menyen en gang i blant, men alle gangene jeg har vært der har jeg vært fornøyd. Her på bildet spiser jeg, siden jeg er vegetar, geitostsalat med masse godt til, og A fikk seg en burger (selv om jeg ikke har lyst til å reklamere for å spise kjøtt på bloggen, så legger jeg ut et bilde av burgeren likevel, med en fin sidenote som oppfordrer dere til å spise mindre kjøtt! ;) ) Siden jeg var litt redusert i går, passet en salat meg perfekt og man burde jo gå ut og spise og nyte været mens man kan! :) 
Send meg en kommentar hvis det er noe dere lurer på mht København, så svarer jeg mer enn gjerne! :) Håper dere får en fantastisk dag! :) 

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits