Vegan Raw Chocolate Cake Recipe

 • 29.04.2015 - 16:05

Første gangen jeg tok en bit var det som å få dråper av himmelen i munnen. Intens sjokoladesmak og perfekt sødme fra dadlene gjorde denne kaken til min absolutte favoritt. Jeg mener det altså; det er verdens beste kake! 
Den er attpåtil uten egg, mel, sukker og smør, hvilket må sies å være ganske fantastisk.
Moren min er mer kakeglad enn gjennomsnittet og hun lager mange fantastiske kaker, min favoritt blant de er en fantastisk Pavlova.
Da hun smakte denne raw-kaken stirret hun på meg med store, overraskete øyne, og jeg tenkte "yes - jeg har bevist for selve kakeguruen at kake kan smake fantastisk uten alle ingrediensene de fleste ser på som nødvendige for kakebaking". Nå skal jeg bake denne til oss neste gang jeg kommer til Bergen - som forresten blir den 17. mai, på bursdagen min - yey! 

Jeg kan varmt anbefale å hoppe ned i denne oppskriften og trylle frem en kake som får smaksløkene til å juble.

Til selve kakebunnen trenger du disse herlige ingrediensene:
230 g. valnøtter
230 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kakaopulver (ikke O´boy.. ;) )
50 g. kokosmel 
1-2 t-skjeer vaniljesukker, eller tilsvarende vaniljeekstrakt
1/2 teskje salt (f.eks. maldon, himalaya, læsø) 

Hakk valnøttene i en foodprocessor, tilsett dadlene og hakk de, enten separat, eller sammen med valnøttene. (Min foodprocessor er så liten at jeg må hakke de hver for seg, for deretter å helle de i en skål og blande de manuelt).
Tilsett kakaopulver, kokosmel, vaniljen og salt og bland det godt. Hell det ut på en tallerken/ eller i en kakeform og form "deigen" med hendene etter hvilken form du vil ha på kaken. Jeg velger alltid rund :) Sett den så i kjøleskapet, så den kan nå å stivne litt før du heller det øverste laget oppå. 

Til sjokoladekremen/det øverste laget trenger du:
 150 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kokosolje - gjerne økologisk :)
30 g. kakaopulver 
ca. 1 dl. vann, spe på med litt mer hvis du synes det blir nødvendig
1/2-1 teskje vaniljepulver eller tilsvarende i vaniljeekstrakt

Her kan du bruke en blender, eller noe tilsvarende som kan hakke fint :) Begynn med å helle vannet i, for deretter å ta resten av ingrediensene i. Jeg pleier å varme kokosoljen litt opp, så den blir flytende - men pass på den ikke blir for varm, da kan den få en kjedelig smak, synes jeg :) Når du synes den er myk og smidig tar du kaken ut av kjøleskapet og heller fyllet oppå. Fordel fyllet jevnt ut over kaken med en deigskraper, eller slikkepott som jeg kaller det :)
Sett den så i kjøleskapet i noen timer (hvertfall to), så er den klar til å gjøre både deg og alle rundt deg (hvis du har lyst til å dele, da) glade! :) <3

Pura Utz: Design og bæredyktighet i spissen

 • 25.04.2015 - 09:29

Når man møter Anna for første gang, er det lett å se hvorfor nettopp hun skal stå i spissen for Pura Utz. Hun er ung, hardtarbeidende, og ikke minst så smilende og glad at det smitter når man er i nærheten av henne. 

 

Etter å ha bodd og tilbrakt mye av sitt liv i Guatemala, fikk hun idéen om å lage design av det tradisjonelle håndverket som flittig blir brukt som bekledning i Guatemala. Hun ville frakte dette unika-håndverket til norden, så vi i storforbruker-verdenen også kunne få glede av dette fargeglade og fantastiske designet. 

 

Jeg har visst om Pura Utz i flere år nå. Da jeg stod i pop up-shoppen til Pura Utz på Blågårdsgade i København, en solrik og kald vårdag, bestemte jeg meg for å kjøpe det data-sleevet som jeg enda ikke hadde fått anskaffet meg, på tross av utallige ønsker på både bursdager og juleaftener. Jeg prøvde flere forskjellige sleeves på dataen min som jeg hadde medbrakt for anledningen, og falt pladask for det samme som jeg har tenkt på de siste årene; det laksefargete.
 

Når jeg lot hendene mine gli over de vevete broderingene, kunne jeg forestille meg damene i Guatemala, med mysende øyne og skjeve smil, sitte og snakke og le med hverandre, mens de med punktlighet og effektivitet fikk vevet de fargerike garnene sammen til vakre mønstre. Jeg visste at ved å kjøpe dette produktet som ville gjøre meg veldig glad, var jeg også med på å forandre verden til det litt bedre. Jeg ville støtte damene i fjellene som får ordentlig lønn og som jobber under skikkelige vilkår, sånn at de også får en mulighet til å kunne betale for seg selv og familiene sine. 

 

 

Jeg har falt pladask for dette etniske designet som vi i norden, takket være Anna, endelig kan få glede av og få lov til å gjøre våre rene, monokrome skandinaviske hjem litt mer fargerike med.

Jeg vil la bildene snakke for seg selv og oppfordre dere til å ta en titt på hjemmesiden her, og på et annet innlegg der jeg viser putene mine fra Pura Utz her.

For meg er Pura Utz hva alt mote og design burde være; det er 
ikke en utnyttelse av barn og fattige mennesker i den tredje verden, som blir skjult bak store dører, men en fairtrade handel og et lykkelig resultat av handel mellom likeverdige mennesker.  

Kunsten å være vegetar på ferie

 • 23.04.2015 - 14:15

"She´s a vegetarian, she doesn´t eat meat"

- sånn lyder min mor hver gang vi er i utlandet sammen, og jeg med fortvilte øyne ser over menyen på en restaurant. Det er faktisk bare så himla vanskelig å være sunn vegetar på ferie. Man kan alltids bare spise pomfritter, men det prøver jeg som regel å holde meg fra. De siste gangene kjæresten min og jeg har vært på ferie sammen, har vi den første dagen gått og handlet - enten i Lidl eller en annen lokal matvarebutikk- eller kjede. Hver gang vi er i Spania kjøper vi mye grønt og sunt, sånn at vi er sikre på å få i oss nok næring fra morgenen av. Nå sist kjøpte vi økologiske kikerter som jeg moste med en gaffel sammen med hvitløk, olje og spisskummen - det smaker helt nydelig og er veldig lett :) 

Mitt råd til andre som kanskje gjerne vil leve litt sunnere på ferie, men som synes det er veldig vanskelig på grunn av det lokale meny-valget, er å kjøpe inn litt mat selv. Start dagen med en skikkelig god frokost, så når man ganske langt før magen begynner å klage. Hvis man orker er det også greit å gå hjem og spise lunch, for så å ta et glass vino blanco til dessert på en restaurant. I Spania der de fleste lokale, spanske restaurantene stort sett ikke tilbyr god vegetarmat, har vi funnet ut at det er lettere å gå på for eksempel indiske, eller asiatiske, restauranter.  

Vintage leather & stripes

 • 22.04.2015 - 16:07

Det er få ting som får meg til å føle meg helt tilpass, men det å være iført et antrekk som man er sikker på og som nesten føles som en forlengelse av seg selv - det er skikkelig deilig. Med striper, skinnjakke, røde negler og lepper - da føles ting som oftest veldig behagelige ut :) Med bølgebrus og sval vind som kulisser, da blir det liksom prikken over    i´en.   


Jakken er en av favorittene gjennom de siste årene. Den ble kjøpt brukt på Camden Market i London. Buksene fra Acne, skoene og vesken er alle kjøpt på loppemarked her i København. Snart skal jeg på flere loppemarkeder, så gleder meg til å få garderoben litt fornyet - på en bæredyktig måte :) <3

Andalusisk sjarme

 • 22.04.2015 - 09:57

Hver gang jeg er i Spania blir jeg så bergtatt av de små, lyse husene, og de ekstra fine detaljene i arkitekturen. De fargerike flisene får jeg alltid lyst til å ta med meg hjem, og jeg lenges alltid etter en altan når jeg er hjemme igjen i Køben, som jeg kunne hengt alle mulige slags planter i altankasser ut på. 

Noe av sjarmen ved å være på ferie er for meg å se på (og ikke minst ta bilder av!) alt det lokale. Faktisk liker jeg veldig godt å ta bilder, og etter at jeg har hatt kameraet mitt i et år nå, er mestringsfølelsen ved å ta et bra bilde faktisk veldig deilig. - For tro meg; kameraet mitt og jeg var ikke venner i begynnelsen. Det var flere ganger der jeg hadde lyst til å kaste det i bakken og hoppe på det. Heldigvis gjorde jeg ikke det, og nå nyter jeg godt av å endelig ha satt meg mer inn i detaljene ved et teknisk apparat. Selv om jeg elsker kameraet mitt, så begynner det å bli litt tungt å slepe med rundt på ferier (og ellers når jeg er på farten i København), så derfor tenker jeg å kjøpe meg et nytt, litt mindre kamera, som jeg kan ta med rundt omkring. Foreløpig ligger Sony Cybershot RX-100 ii (ii står for mark two) på førsteplassen. Er det kanskje noen som har erfaringer med det, eller som  kan anbefale et annet kamera som ikke veier for mye og der bildekvaliteten er i topp? :)

The sunnies

 • 21.04.2015 - 15:30

Tenkte jeg ville vise dere en av mine favoritt-briller for tiden; nemlig Céline sine Caty. Det massive stellet og den feminine formen gjør de helt perfekte etter mitt hode :) 
Ringene er fra KANT by Rahbek og neglelakken er fra essence. Den sarte pastell-lilla fargen gir meg et florlett uttrykk på neglene.

Er dere ellers ute og nyter været i dag? - Det håper jeg! :) <3

Morgenkos

 • 21.04.2015 - 09:09

God morgen! :) Jeg håper dagen deres begynner like koselig som min! Noe av det beste som finnes er morgenkos med favoritten

KAKTUS

 • 19.04.2015 - 14:02
Dagen i dag blir brukt på å jobbe hjemme. Egentlig får jeg litt dårlig samvittighet, for det er så godt vær her i Køben i dag. Men når man jobber med gøye ting, og man har tusen ting å pakke ut etter ferien, da er det greit å bare ta en jobbedag i hjemmet :) Er dere ellers ute og nyter solen? :) Det håper jeg! :) <3

Urban Jungle | Malaga

 • 19.04.2015 - 12:26

Da jeg var yngre var noe av det kjedeligste jeg visste å være med familien på ferie for å se på arkitektur og storbyer. Jeg ville jo heller shoppe! Nå er noe av det beste jeg vet å besøke byer, der den ene arkitekt-perlen etter den andre bryter opp mellom små, kulturtroe hus. I Malaga kunne vi gå i en to meter bred gate, mens der over oss hang fargerike blomster fra de små altanene. Plutselig kunne gaten slutte, og foran oss befant seg et stort torg, med historiske bygninger, som hadde akkurat god nok plass mellom seg til at både lokale og turister kunne sippe vino blanco på de små kafeene som lå tett i tett. 
Akkurat nå gleder jeg meg bare til den neste ferien vi skal på. Men det er utrolig deilig å komme hjem også :) Jeg har jo som nevnt tidligere tatt pause fra studiet mitt for å prøve å forfølge en drøm jeg har hatt i to år nå. Dere må krysse fingre for meg! :) <3

Where´s summer?

 • 18.04.2015 - 19:29

For akkurat et år siden var min kjære Borri og jeg i Malaga. Den gangen bugnet det med bikinikledte kropper på strandboulevarden og store, bleke, øldrikkende kropper under parasollene. Vi hadde regnet med like bra vær som i fjor, så da den første dagen vår ble preget av grå skyer og litt for kald temperatur, ble humøret litt nedstemt. Heldigvis fikk ikke det stoppe oss, så vi bega oss inn i Malaga by for å tilfredsstille øynene våre med vakker arkitektur og magene våre med spansk mat. 

Jeg brukte en av favorittjakkene mine - nemlig denne grønne army-saken, som kostet meg 50 kr. på et loppemarked. Skjørtet fra Ganni forelsket jeg meg i på et annet loppemarked - det til 40 kr. De runde Ray Bans solbrillene mine og den grønne army-jakken får meg alltid til å føle meg avslappet og cool.

Jeg håper dere nyter våren! Nå krysser vi fingre for enda litt varmere temperaturer, sånn at vi kan slippe å gå med skjerf og dobbeltlag :)

Torremolinos | Vacation

 • 12.04.2015 - 23:51
<3 

Som i sommer

 • 12.04.2015 - 18:34
Kjole fra Bikbok, veske og hatt fra loppemarked. 

Her i Malaga har vi gått inn i feriemodus. I går var vi inne i Malaga sentrum og været var overraskende kaldt. I dag er heldigvis været bedre, så litt sol og vannmelon-spising er det blitt til. Internettet er utrolig dårlig, for å si det mildt, så det får bli med noen bilder nå, og så må jeg se om jeg orker å vente på at den skal uploade senere :) Nå vil jeg stikke ned igjen til bassengkanten og nyte de siste solstrålene :) 

Håper dere har det fantastisk hvor enn dere er! :) <3

Malaga Next

 • 09.04.2015 - 18:56I morgen befinner Borrien min og jeg meg i Malaga. Jeg gleder meg skikkelig. Det skal bli så deilig med en velfortjent ferie! Nå har jeg akkurat fått godkjent orlov fra studiet mitt, så nå skal det neste halve året bestå av å jobbe og komme i gang med et prosjekt som har stått mitt hjerte nært i to år nå. Den neste uken er planen å utforske Malaga og resten av det sydlige Spania,og selvfølgelig tilbringe en del tid på stranden :) Det siste bildet er for et år siden i Malaga - jeg krysser fingre for like godt vær denne gangen! :)

HOMIE | New in

 • 07.04.2015 - 20:01
Meg mens jeg ser opp på veggen bak sofaen; "Hva er det egentlig bak denne veggen? Murstein?"
Kjæresten min: "Ja, jeg tror det"
Meg: "Skulle vi ikke hatt en rå mursteinsvegg i stuen?"
Kjæresten min: "Ja, okei"

.. Og sånn gikk det til at vi en søndag formiddag begynte å slå løs på den ellers hvitmalte (veldig fine, om jeg skal si det selv) veggen vår i stuen. Vi googlet oss frem til fremgangsmåte, tok Berta med ut på en liten gåtur ned til male-butikken som ligger på Nørrebrogade der vi kjøpte utstyr, og så var det ellers bare å gå igang. 

Egentlig hadde jeg lovet meg selv ikke å vise bilder av stuen før den nye sofaen, som vi har snakket om å kjøpe i en evighet, kom på plass, men siden jeg kjøpte nye sofa-puter hos Pura Utz sin pop-up shop her på Blågårdsgade, klarte jeg vel egentlig ikke å dy meg. 

Jeg gleder meg til å vise det helt ferdige resultatet, med ny sofa og diverse justeringer. Vi har snakket om å male gulvet hvitt i hundrede år nå - så jeg satser på at det kan bli gjort nå i  sommer. - og da, folkens, tror jeg leiligheten blir helt smashing :) - det satser jeg på hvertfall :)

Chia

 • 04.04.2015 - 16:21For tiden putter jeg chiafrø på stort sett alt. Det lille superfrøet er fullt av omega3, fibre og proteiner. Jeg drysser det til og med på yogurten og avocado-skiven min.
For en stund siden så jeg at man kunne lage chia-grøt, noe som jeg har hatt lyst til å lage stort sett hver dag siden jeg oppdaget at det var mulig. I går fikk jeg endelig tatt meg sammen til å lage det, og fy søren så godt det smakte. Jeg brukte rismelk og mørkt kakaopulver, noe som gjorde at jeg følte jeg spiste en veldig sunn utgave av choko-pops. Det kan hvertfall varmt anbefales hvis du, som meg, liker litt sunnere og meierifrie alternativer i matveien :)

Resirkulert rock chick

 • 04.04.2015 - 10:38


Wearing: vintage

I går var jeg og besøkte pop-up shoppen til damen bar merket Pura Utz. Gled dere! - for om ikke lenge kommer det et innlegg om merket som jeg mener  burde være inspirasjon til alle nåtidens mainstream-merker :) 

Noen ganger kan jeg skrive og skrive om antrekkene jeg har på meg, men denne gangen kjenner jeg at jeg må fatte meg kort. Kanskje skyldes det mangel på kreativitet i antrekket som kanaliseres gjennom tastaturet, eller kanskje er hjernen min på stand-by modus, som følge av en snart forestående eksamen. Ikke vet jeg, men antrekket her tror jeg kun jeg vil bruke et ord på å beskrive: resirkulert. 

For mange er resirkulert noe som får negative assosiasjoner til følge, men for meg er det kun jubel og glede som gjemmer seg bak ordet resirkulert.
Ikke bare er gjenbruk bra for lommeboken, det er bra for omverdenen og miljøet også - og de to tingene, kjære venner, er noe som vi må ta vare på :)

Køben-tips!

 • 03.04.2015 - 11:45Laura´s Bakery! 

På min gate, nemlig Blågårdsgade, finnes det utrolig mange gode steder! Det er min favoritt-gate i hele Køben, og jeg og gaten min passer som hånd i hanske. Jeg kommer garantert til å ha alle kafeene på gaten min med i den lille Køben-guiden min, men i dag tenkte jeg å starte med Laura´s, som vi loka kaller det. 


Da Laura´s kom på gaten min gikk jeg der flere ganger i begynnelse for å spise den fantastiske pizzaen de laget. Dessverre har de valgt å fjerne min yndlingspizza fra menyen, og samtidig skrudd prisene på pizzaene opp til alt annet enn hva en student kan klare å kjøpe med god samvittighet, så jeg sluttet faktisk å gå der en stund i protest. Men jeg kom meg heldigvis fort over den lille demonstrasjonen min mot Laura´s, for nå kjøper jeg sandwichen til 59 kr., som både er vegansk og himmelsk. Kjæresten min spiser "morgenmadstallerken" (mener den koster 99 kr.), så selv med de overpriste pizzaene klarer faktisk Laura´s å lokke meg inn med denne nydelige sandwichen. Ikke nok med det, så er alle de animalske produktene selvfølgelig økologiske - noe som er alfa omega i min bok.  - Så det er jo bare enda en grunn til å komme der! :)
 Den siste grunnen, må være fordi det er på gaten min, og hvis man er heldig kan man få vindueplassen, der man kan gjøre litt people-watching på alle de forskjellige menneskene som går forbi. Rett ved siden av ligger blomsterhandleren min, så hvis man kniper øynene hardt nok sammen, kan man drømme man sitter et varmt, sydlandsk sted og sipper en soya latte.

Ganni-blomster og en gammel jakke

 • 02.04.2015 - 17:33


Wearing: shirt & skirt: Ganni, jacket: vintage, bag: & Other Stories


Enda en ting jeg mener man som stil-interessert burde gjøre noe oftere, er å låne klær av venner og venninner. Det hjelper jo både miljøet & lommeboken. Dette fantastiske settet fra Ganni fikk jeg låne av venninnen min, som heldigvis er flyttet rett ved siden av meg. 
Når jeg har på meg noe som er veldig "søtt" liker jeg å tilføye litt kontraster, så det oppstår en form for harmoni i antrekket. Denne gangen var det den gamle skinnjakken min fra London som virket som motvekt til det ellers søte blomster-settet. 

Som dere ser så blåser det en hel del her i Køben i dag, så det var ikke lett å ta bilder før alt fløy ut av posisjonene sine. Tenk at vi er i april, da! Faktisk har det både vært knallsol, vind, snø, sludd og regn i Køben i dag - vi fikk besøk av alle de fire årtidene på noen timer. Heldigvis reiser A og jeg til Malaga om vel en uke, så da blir det (forhåpentlig) sol og varme på meg i en uke. 

Mens dere nyter ferien enten hjemme, på en strand eller til fjells, så har jeg egentlig ikke ferie - men rettere sagt leseferie. Huff, ja.. Eksamen er på tirsdag, så hvis dere kan ville jeg være ekstra glad hvis dere krysser fingre for meg :)
 
Håper dere nyter påsken, uansett hvilket vær den byr på! :) 

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits