Let´s make some avo

  • 29.05.2015 - 17:30


Avocado, altså.. Så grønn og så god! Her i heimen er avocado fast inventar på kjøkkenet, og det utspiller seg en slags avocado-krise hver gang vi ikke har flere. Jeg tror i grunnen jeg spiser det hver dag.. Men det er helt greit, for det er så sunt! :) 
De søte, prikkete fatene kjøpte jeg av en keramiker som solgte sitt eget design på Christiania Julemarked her i Køben. Jeg har faktisk kjøpt av henne to år på rad nå, og kanskje jeg får en ekstra tallerken til neste jul.. Det er heldigvis lenge til, så nå vil jeg nyte våren og sommeren med å spise avocadoer på prikkete tallerkener :) 

Håper dere har en fantastisk dag! <3 :)

At home: Anti-scandi

  • 29.05.2015 - 08:16


Dette bildet er fra instagram-profilen min. Det er nemlig grønne tilstander hjemme hos oss for tiden, og jeg nyter å se de grønne plantene mine vokse :) 
I en tid der minimalismen og det monokrome pryder den skandinaviske stilen på interiør-fronten, føler jeg at leiligheten min (*kremt* vår) nesten er et lite opprør mot nettopp det. Selv om jeg ser at stolen og plantene kanskje virker til å være preget av den stereotypiske skandinaviske stilen (kanskje de er det), så føler jeg hvertfall selv at leiligheten vår er et utspring av personligheten til kjæresten min og jeg. Først og fremst er det viktig for oss å føle oss "hjemme", og med det skal forstås at det ikke skal være noen som er redd for å søle litt, og det helst skal være litt farger som reflekterer gleden, og helst en pynteting for mye, enn en for lite :)
Hvilken stil liker du best på hjemmefronten? Jeg synes den minimalistiske, skandinaviske stilen er veldig vakker, men for meg er det bare bedre med litt farger, etnisk preg og kos, først og fremst :)

Vegan Celebration

  • 28.05.2015 - 23:11Noen ganger kan jeg få litt dårlig samvittighet overfor vennene mine som skal ut å spise med meg på restaurant, eller som skal ha meg på middagsbesøk hjemme hos dem selv. Jeg spiser nemlig ikke kjøtt og har ikke gjort det på en del år etterhvert. Det litt ironiske ved å få dårlig samvittighet overfor vennene mine, er jo at hele situasjonen oppstår som følge av samvittigheten min. Som regel spiser jeg faktisk vegansk, fordi jeg rett og slett får det bedre med meg selv. Jeg får bedre samvittighet av det og jeg føler meg rett og slett bedre av å spise vegansk.
Jeg er nesten nødt til å nevne hvor flink kjæresten min er noen ganger, som da vi spankulerte flere timer i Malaga, på jakt etter en restaurant som serverte vegetarmat, og da jeg, etter å ha gått og gått, blir så frustrert at jeg holder på å grine, får en god klem av han, mens han sier; "husk det er de det er noe gale med, ikke deg". Jeg bare: *dåner*. Det er nok en del av grunnen til at jeg har valgt han - selv om han ikke selv er aspirerende veganer, forstår han og respekterer ideologien min, og deler den nok med meg i teorien, selv om han kanskje ikke er så konsekvent med å utleve den i praksis :) 

Vel, mye snakk fra meg! Dette måltidet over var da jeg hadde venninnene mine på før-bursdagsbesøk hjemme hos meg. Jeg serverte veganske (gourmet - om jeg må si det selv..) hotdogs for dem, og herregud så godt det smakte. Aiolien hadde jeg laget av vegansk majones og hvitløk, absolutt verdt å prøve! 

Har du et tips til godt vegansk/vegetarisk pålegg? :) Jeg er veldig interessert i å utvide mat-horisonten min :)

*Insert seventies reference here*

  • 25.05.2015 - 19:22


Min første opplevelse med flared jeans siden jeg gikk i 6. klasse! Artig! Jeg liker jo veldig godt sytti-talls stilen, selv om det ikke er så ofte jeg går etter den. Denne t-skjorten er jo bare dritlekker. 

Hatten (kaptein-luen, som kjæresten min kaller den) anskaffet jeg meg på et loppemarked til 15 kr. Har brukt den veldig mye siden, og digger at den går til stort sett alt :) 

Håper dere har hatt en fantastisk helg!! <3

Tilbake i strøkne Køben

  • 23.05.2015 - 00:23Å komme hjem igjen til leiligheten min (eller vår, siden det er kjæresten min sin..) i Køben var utrolig deilig denne gangen. De varme fargene og den anti-skandinaviske innretningen gjør at jeg føler meg helt hjemme og det oser av kos i hele stuen.

Dagen i dag begynte med en joggetur med Berta og kjæresten min i vakre omgivelser på Assistens kirkegården (der som H.C. Andersen & Søren Kierkegaard blant andre ligger begravet). Assistensen (som oss lokale kaller den) er absolutt et besøk verdt hvis du er i Køben. Da jeg var hjemme i Bergen i forrige uke letet jeg etter både Strutsevinge (en spiselig bregne) og ramsløk i skogen uten å finne noe som helst, men med en gang jeg tar en joggetur på Assistensen midt i København kryr det med både Strutsevinger og ramsløk - typisk! Selv om Assistensen er en gravplass, er det blitt til en oase for menneskene som bor i denne byen - det liker jeg! 

Siden jeg hadde bursdag den 17. mai, og kjæresten min dessverre ikke kunne komme med til Bergen, holder vi bursdagshelg denne helgen (ja, faktisk en hel helg, for jeg elsker å ha bursdag mer enn noe annet!). Det startet i dag med at vi tok oss en herlig sykkeltur rundt i København på jakt etter en koppholder til sykkelen min, som jeg kan ha øl i nå fremover og til sommeren. Vi fant til slutt en i en baby-forretning og jeg festet den fluks på sykkelen min, som dere ser på bildene. Mens vi syklet langs Gammel Kongevej og Søerne sippet vi på øl og ingefær-øl som jeg hadde tatt med i vesken min - en helt perfekt dag med andre ord! :) 

I morgen skal vi løpe Nørrebroløpet på fem km. Kanskje ikke så langt tenker du, men for meg som ikke har løpt på en stund kan det bli en overraskende utfordrende affære. Jeg får satse på å gjøre det gøy i stedet for og heller løpe litt saktere hvis det blir slit. Faktisk er Nørrebroløpet enda en bursdagsgave av kjæresten min, og for å være helt ærlig, så vet jeg ikke om jeg skal ta det som et kompliment, eller tenke at det er noen ugler i mosen.. Vel, gøy blir det uansett! :) 

Håper dere får en fantastisk helg! :) Stor klem fra meg <3 

Copenhagen Vintage & Second Hand Guide | O-S-V Second Hand

  • 15.05.2015 - 14:32

Hvis dere har fulgt med på Instagram, har dere sett at jeg holder på å filme en Copenhagen-guide med MuseMeChannel, der vi besøker de aller kuleste og beste vintage-butikkene i Køben. Jeg hadde heldigvis kameraet mitt med da vi besøkte OSV - en av de beste - som befinner seg i hjertet av herlige Køben. Jeg kommer til å poste videoene så snart de er klare, men i mellomtiden hvis dere befinner dere i København, da kan dere gå og besøke OSV som befinner seg på Peder Hvitfeldts Stræde 4, i København K (sentrum). 

Akkurat nå befinner jeg meg i den vakre hjembyen min, Bergen, og er sykt klar for å feire 17. mai, som tilfeldigvis er verdens beste dag av en annen grunn også; det er nemlig bursdagen min! Selv om det er meldt nedbørsrekord (ja, vet, sykt irriterende), så skal ikke det stoppe bursdagen min! :) <3 
Håper dere får en fantastisk helg og ikke minst verdens beste 17. mai! :) 

Elle Style Awards

  • 11.05.2015 - 00:40

For en uke siden var det Elle Style Awards her i København. Den fine sjefen min på Beauty Academy DK & Glow:Repeat hadde selvfølgelig skaffet billetter til oss, så vi tok finstasen på og hev oss inn i en taxi som brakte oss videre ut til Koncerthuset. Det var ganske kort fortalt, men her ser dere noen bilder fra den fine kvelden. Dagen startet på Beauty Academy med at jeg sminket flere vakre mennesker, blant andre flere bloggere, som skulle det samme som oss. Hele seansen ble filmet, så jeg linker til det når filmen er klar! :) 

Danmark er litt annerledes enn Norge rent stilmessig. Det er veldig forskjellig stil etter hvilken "gruppe" man passer inn i, og noe av det som vises liker jeg ikke i det hele tatt. For eksempel er det veldig mange unge jenter (og voksne) som går med pels i Danmark, og det blir jeg bare så ufattelig lei meg for. Som regel veldig søte og snille jenter, men jeg tror bare ikke Danmark er like langt i holdningen sin til pels som vi i Norge er. Her i Danmark blir kanskje estetikk prioritert frem for alt annet, mens mange av oss i Norge (og selvfølgelig noen i Danmark også) føler jeg er mer bevisst om det kontroversielle omkring pels, og for oss handler det om etikk og moral fremfor estetikk. Og det er selvfølgelig sånn det burde være! :) 

Til Style Awards tok jeg på meg ynglingskjolen min (tror jeg har brukt den til litt for mange anledninger etterhvert..), som jeg kjøpte på loppemarked til 50 kr. Faktisk var hele antrekket mitt kjøpt brukt, inklusiv skoene som jeg var så heldig å finne på loppis til 40 kr.! *lykke*
Kjolen glitret så utrolig fint når det kom lys på den - til tider følte jeg meg litt som en levende disko-kule, men jeg likte det heldigvis.
Røde lepper er som regel alltid en gjenganger, men denne gangen var det faktisk ikke jeg selv som valgte det. Jeg hadde egentlig tenkt til å gå med nude lepper (jeg må ha vært midlertidig hjernedød, siden jeg vurderte det i det hele tatt), men etter en kommentar på instagram valgte jeg røde allikevel - utrolig takknemlig for det nå!

Bildene er en blanding mellom sjefen min sine bilder og bilder hentet fra instagram-profilen min. Dessverre er jeg så sykt dårlig på å huske å ta bilder - I know, dårlig egenskap, men jeg jobber med saken! :) 

Håper dere har det fantastisk! :) <3  

Beach outfit

  • 06.05.2015 - 21:25

Akkurat nå sitter jeg ved spisebordet mitt og ser ut over et regnfullt København som lyner og tordner. Da måtte jeg bare finne frem disse bildene fra Malaga, der sol, badedrakt og varme står i spissen. Hele antrekket er vintage, forresten! Bare sier det.. ;)

Dagen i dag har vært utrolig gøy! Jeg har filmet sammen med MuseMe Channel, for vi holder nemlig på å lage en vintage guide til dere her i København! Det er flere som har spurt meg før om jeg kan lage dette, så nå filmer vi i flere butikker. Med en gang "første episoden" er klar, kommer jeg til å poste det, så dere kan se. Personlig er jeg kjempespent, for det er alltid rart å se seg selv på kamera. 

Det er liksom litt sånn: Uten kamera: "Oki, nå sier du hva du skal si",  og jeg klarer å si alt perfekt. 
Med kamera: "og værsågod". Jeg bare: "eehh...." 

Oki, kanskje litt dårlig fortalt, men alt i alt så er det så sykt vanskelig å huske alt jeg skal si når jeg vet kameraet går. Heldigvis har jeg en utrolig søt kamera-dame, så vi ler ganske mye underveis. 

Jeg gleder meg hvertfall til å se og dele resultatet! :)

Riyka - sustainable clothing

  • 03.05.2015 - 14:53Akkurat nå drømmer jeg om en av disse bomber-jakkene fra det London-baserte merket Riyka. Jeg ville stylet bomber-jakken over en florlett kjole og noen feminine sandaler nå til sommeren - ah, har så lyst på! :)
Å kunne shoppe med god samvittighet er noe jeg synes er ganske vanskelig, men hos Riyka er alle klærne laget bæredyktig og med hovedsaklig økologisk stoff, så da blir det hele jo litt lettere! :) Hvilken farge likte dere best? Jeg tror jeg er mest til den svarte og røde :) Finn dem her.

Ville du kjøpt brukt undertøy?

  • 02.05.2015 - 14:42Forrige helg var jeg på loppemarked med min mor her i Køben. Der fant jeg flere fine ting, blant annet disse BH-ene og denne hatten. Personlig elsker jeg å kjøpe brukte ting, også undertøy (bare det er rent og ikke slitt, så klart!), men kan sikkert forestille meg at ikke alle er enige? :) For meg er det å støtte gjenbruk utrolig viktig, både af etiske, moralske og miljømessige grunner. - Det er noe helt utrolig vakkert i å gi klærne nytt liv ved å bytte eier, og på den måten mener jeg man støtter en forbrukermentalitet i forandring, samtidig med at man viser en smule solidaritet med og respekt for de menneskene som sitter på andre siden av jorden og syr klærne under kummerlige forhold. 

I morgen er det igjen loppemarkedsdag her i Køben, så da planlegger jeg å ta turen innom Svanemøllen loppemarked (Østerbro) og Carlsberg loppemarked. Hvis du er i Køben anbefaler jeg deg å ta en tur også! :) <3

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits