A perfect start to the morning

 • 29.06.2015 - 13:26Céline sunnies; berries & cherries; peonies <3

Henna i været!

 • 29.06.2015 - 08:25I går fikk jeg laget en vakker Henna-tatovering! Roskilde er jo årets stilshow, så for meg som lever og ånder for Roskilde-festivalen, er det den perfekte muligheten for å gjøre noe som jeg ikke får gjort så ofte. Det er faktisk min første henna-tatovering! Det var kanskje litt dumt at jeg ikke helt var klar over hvordan en henna-tatovering blir, for jeg ble litt sjokka når jeg så at det var helt rødt under alt det brune/svarte. Men men, selv om den er litt svakere nå, så gleder jeg meg til å flashe den på festivalen! :)

DIY: Fra duk til årets festivalkjole

 • 29.06.2015 - 00:58For noen år siden kjøpte jeg en blondeduk i en vintage-forretning her i København. Kjæresten min likte den egentlig ikke noe særlig, så den ble gjemt vekk blant så mange andre ting. Det var ikke før jeg tilfeldigvis støtte på den under opprydning at jeg tenkte jeg kunne jo prøve å gi den en ekstra sjanse. Med litt inspirasjon fra Chloé sine fantastiske blondekjoler, fant jeg symaskinen frem og lagde min egen blondekjole av den gamle duken. Nå er jeg kjempefornøyd og gleder meg utrolig mye til at den blir dette årets festivalkjole! Roskilde Festivalen 2015 - her kommer jeg! :)

RAW | Køben-tips!

 • 24.06.2015 - 20:23For en stund siden tok kjæresten min meg med på RAW-caféen på Oehlenschlägersgade (Prøv å uttal det når du er full - mission impossible!). Som jeg har nevnt før har min ekstremt omfavnende samvittighet og min ansvarsbevissthet omkring denne kloden ført til at kjøtt og meg, vi er bare ikke særlig gode venner og kommer nok aldri til å bli det igjen. Den kjøttspisende kjæresten min er selvfølgelig klar over dette, så når han tar meg med ut og spiser, finner han alltid et sted der det også er vegetarmat - eller enda bedre som her på RAW, der det kun finnes vegansk mat. 

Stemningen og interiøret oser litt av leirskole-i-syvende-klasse, og for meg som er en nostalgiker er det supert. Ser man vekk fra min 90-tallsreferanse, gjemmer det seg selvfølgelig en tanke bak det organiske valget av interiør - det skal jo henge på greip med maten som blir servert!

Vi bestilte tre smørrebrød med forskjellig pålegg - sopp-posteien bare var helt utrolig, og til dessert fikk vi en nydelig raw-kake. Hvis dere har lyst til å lage verdens beste raw-kake, kan dere lese mitt forslag på hvordan den skal smake og se ut her.

Så hvis du som meg er opptatt av å spise dyrevennlig og ren mat, da er RAW på Oehlenschlägersgade absolutt verdt et besøk! 

PS: ved siden av kaféen ligger verdens beste frisør; nemlig Anna Morris sin salong Neverwhere, så her kan du slå to fluer i et smekk! :) <3

X

 • 22.06.2015 - 00:21
Noe av det koseligste jeg vet er å sitte i butikken til Pura Utz her på Blågårdsgade i København. Å sitte blant likesinnede, som også brenner for et bedre miljø og en mer rettferdig moteverden er noen ganger det som skal til, så jeg får den ekstra gnisten som gjør at jeg har lyst til å kjempe videre for en mer miljøvennlig moteverden :)

Mest sannsynlig blir denne butikken/showroomet/kontorplassen (som i øvrig er verdens koseligste kontorplass!) også mitt "kontor" fremover til egne prosjekter, i samarbeide med hjernen bak Pura Utz og en fantastisk flink designer. Kom gjerne forbi showroomet hvis du skulle befinne deg i København! :)

Livet på Blågårdsgade

 • 11.06.2015 - 15:08Noen ganger tenker jeg dere må bli lei av å høre hvor mye jeg priser livet i København. Selv om jeg har et utrolig rosenrødt og nesten litt klissete forhold til denne byen, så endrer det ikke på at København er en veldig fin by å bo i! Gaten min, Blågårdsgade, anbefaler jeg dere å besøke på neste Køben-visitt. - Kanskje vi er heldige å støte inn i hverandre?
Nedenfor leiligheten min er jeg så heldig å ha venninnen min (føler meg veldig heldig som kan kalle henne venninne også!) sitt vakre showroom. Hun står bak merket Pura Utz, som jeg har skrevet om her. I går lagde jeg mat til oss i leiligheten min, som jeg tok med ned på gaten, og der satt vi utenfor showroomet hennes og spiste, på de vakre putene fra Pura Utz. Berta var selvfølgelig også med, og som dere ser nøt hun oppmerksomheten og det gode hundelivet.

Antonello Bags: What dreams are made of

 • 09.06.2015 - 18:44


Jeg ser på meg selv som en hovedsaklig bevisst forbruker. Jeg er klar over, og tenker over, de kolossale konsekvensene fast fashion (begrepet som dekker over stort sett alt vi kjøper hos de store merke-kjedene i dag) har på oss selv, men ikke minst på det skrøpelige miljøet som kloden vår består av :) Selv om jeg har et enormt (synes jeg selv hvertfall) klesskap, så er stort sett alle klærne i det kjøpt vintage, som gjenbruk, eller på loppemarkeder :) Før i tiden var jeg kanskje ebay sitt mestkjøpende medlem, og før det igjen var jeg uten tvil en shopoholic, i ordets mest negative forstand. Heldigvis har jeg endret meg, for nå går det stort sett i vintage-butikker her i København, samt alle de koselige loppemarkedene vi har her :) Min drøm er ikke at mennesker skal slutte å kjøpe klær, men som Vivienne Westwood (en fantastisk designer som vi alle kjenner og en av fortalerene for ethical fashion) sier;

"Buy less, choose well"

- Det er vel noe vi alle kan klare :) ? 

Selv om jeg som regel kjøper brukt, elsker jeg jo fremdeles å kjøpe nye ting! Jeg har bare ikke samvittigheten til å kjøpe mye nytt, nå som jeg vet hva det har av konsekvenser for miljøet og de menneskene som syr plaggene våre, og det er dessuten ganske vanskelig å finne fine produkter som er laget på en etisk forsvarlig måte. Er det en ting jeg absolutt er nødt til å si til dere, så er det; sky langt unna klær & ting der det står "Made in Bangladesh" på! Bangladesh er det stedet i verden som har verst vilkår for arbeiderne sine. Husker dere Rana Plaza? Fabrikken i Bangladesh der over 1000 mennesker, som satt og sydde våre klær, døde i for to år siden. De var tvunget til å arbeide, på tross av at de hadde klaget om at fabrikken hadde store sprekker i grunnmuren, noe som eieren av fabrikken hadde ignorert. Denne ignoransen fra eieren til Rana Plaza, men kanskje aller mest fra oss som forbrukere, er grunnen til at de over 1000 menneskene som betalte med livene sine for klærne våre, ikke hadde noe annet valg enn å dra på jobb den dagen. 

Det jeg egentlig kom fra, før hjertet mitt overtok tastaturet, er at jeg jo liker å kjøpe nytt, så lenge det er noe jeg kan stå inne for! :)
Da jeg i morges fant denne fantastiske vesken fra Antonello fikk jeg sommerfugler i magen. Da jeg minutter etterpå ble tilbudt en ekstra nattevakt i natt, ble jeg nødt til å si ja, i håp om at den vil kunne bidra til at jeg kan klikke dette vakre, gule vidunderet med hjem.
Antonello lager vesker av bæredyktig ull fra økologiske lam på Sardinia. Fabrikkene som lager veskene er valgt på bakgrunn av sine etiske retningslinjer for arbeiderne sine, samt underlagt europeisk lovgivning. Det er med plagg som disse på oss, at vi burde vrikke oss nedover gatene med, og vise at vi er skikkelig stolte over å være på den bæredyktige og rettferdige veien frem.

Summer Essentials | Mockberg

 • 09.06.2015 - 15:31


Jeg var så heldig å vinne denne lekre, klassiske klokken fra det svenske merket Mockberg inne på Style agency sin instagram-profil. Hvis jeg skal lokke dere til å følge bare et byrå på Instagram, så anbefaler jeg å følge dette. De har utrolig bra inspirasjon og noen vakre ting <3 :)

Håper dere har en fantastisk dag! <3 Her i København stråler solen! :)

INSPO | Kitchen

 • 08.06.2015 - 17:11
Anders, kjæresten min, og jeg har (etter min mening) den deiligste leiligheten i hele København. En hjørneleilighet på 5. etasje plassert på Blågårdsgade (den beste gaten i Køben), med sollys dagen lang. Vi har mange planer med den, men har allerede gjort en hel del (skulle nødig fortelle dere hvordan dette ungkarsredet så ut før jeg flyttet inn - fnyser ved tanken).
Det er flere bilder fra leiligheten vår på instagram-profilen min, men jeg kan forsøke å legge noen opp her også i et eget innlegg. 

Anyway! Kjøkkenet vårt er veldig koselig, men litt gammelt. Anders har mast om at vi skal ha et nytt kjøkken i evigheter, men jeg har alltid skjermet det koselige kjøkkenet mitt, for er det noe jeg ikke synes er fint, så er det splitternye IKEA-kjøkkener, uten sjarme og personlighet. Men etter jeg var inne på en av favorittbloggerne mine, Sanna Tranlöv, sin blogg, falt jeg litt pladask for sånn som hun har formet sitt eget kjøkken. Vel, det kommer nok ikke til å komme noe nytt kjøkken i denne leiligheten før om en stund, men det er jo kjekt å begynne å lage planer allerede nå, og kanskje hinte de litt til Anders, i håp om at han er enig med meg :)

DISTORTION pt. II

 • 08.06.2015 - 14:54


Som jeg forklarte i forrige innlegg, så er Distortion en utrolig stor gatefest, som går over flere dager. Torsdagen var det Vesterbro som gjaldt, og her er noen av bildene derfra. Det bruser skikkelig i blodet mitt når det blir sommer og Distortion hvert år. Hele uken står i festens navn og det blir ikke spart på noe. Jeg anbefaler dere virkelig å legge turen til København under Distortion til neste år! :)

Håper dere får en fantastisk dag! :) <3  

DISTORTION

 • 07.06.2015 - 19:27


"Forestill deg noe som er større en 17. Mai og nyttårsaften sammenlagt" - det må være den beste måten jeg kan beskrive Distortion på. Hvert år i begynnelsen av juni inntar gatefesten "Distortion" byen, og mange valfarter fra andre steder i landet, og til og med en hel del valfarter fra andre land. Alle gjør det for å oppleve denne kolossale euforiske opplevelsen som Københavns kommune, sammen med Distortion, tilrettelegger for alle de som vil være med.

Her er bildene fra da Distortion inntok Nørrebro - resten følger etterpå :) <3

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits