Takk for denne gang Roskilde

  • 12.07.2015 - 10:39

Paul Mccartney. Legenden. Den humanitære. Jeg vet ikke hvilke krav du har for å se opp til et menneske, men jeg kan ikke se opp til mennesker med mindre de står for noe. Da snakker jeg ikke om å være flink til for eksempel stil, mote, sminke eller andre mer materialistiske evner, men det å stå for noe bra. Stort sett ingen av de store bloggerne i Norge blir beundret av meg. Det er selvfølgelig noen, så som Jenny Skavlan (for alt arbeidet hun gjør for å få oss til å fornye plaggene våre og kjøpe mindre nytt), Sophie Elise sin blogg leser jeg sjeldent, men jeg beundrer det medmenneskelige hun står for, når hun skriver om dyr og dyrerettigheter. En annen i Norge jeg ser opp til er Amanda fra ecointhecity, en hjertevarm beretning om de tingene jeg selv synes er så viktige. Men nei, de andre store bloggerne ser jeg ikke opp til.
Paul Mccartney er en jeg ser virkelig mye opp til. For meg å se han i levende live på Roskilde var ganske magisk. Kjæresten min som er musiker og en stor The Beatles-fan tvang meg i begynnelsen av forholdet vårt til å se en 12 timer lang dokumentar om The Beatles - og siden den gangen har jeg hatt et godt øye til musikken selv. Men Paul Mccartney er for meg mye mer enn et forbilde innenfor musikk. Han er et forbilde for hvordan min ideologiske verden er. Det er han som var med til å starte hele "Meat Free Monday"-bevegelsen og datteren hans er Stella Mccartney - det sier ganske mye i seg selv. Vel, jeg er fan av Paul Mccartney fordi han står for noe godt og kjemper for en bedre verden - det er det forbilder burde være laget av, hvis du spør meg. 

Den siste dagen på Roskilde avsluttet Paul Mccartney festivalen med et fyrverkeri (bokstavelig talt) av en konsert, og å få oppleve The Beatles sangene var et veldig spesielt og bevegende øyeblik. 
Her er bilder fra siste delen av Roskilde:


Om Roskilde og bestisser

  • 11.07.2015 - 10:42

Har dere en bestevenn? - Det håper jeg, for det er noe jeg unner alle mennesker. Min er hun på bildet under. Hun heter Karen og i år feirer vi faktisk 10-års jubileum. Tenk dere det, da. Det er ganske utrolig. Heldig er jeg som har venner som liker de samme tingene som meg, og som tror på og kjemper for de samme tingene som meg. Hvis jeg var dere, ville jeg sørget for at dere en gang i livet drar på Roskilde med vennene deres og opplever den fantastiske stemningen - jeg lover dere hadde hatt lyst til å komme tilbake igjen gang på gang.
Nå begynner jeg å lure på om jeg skal søke om å bli sponset av Roskilde Festivalen for alle de rosende ordene som blir skrevet av meg om dem her på tastaturet, men tviler på søknaden min hadde gått igjennom.
Anyway, nest siste delen av Roskilde-eventyret kommer her;


Roskilde part II

  • 10.07.2015 - 11:59

Første dagen på Roskilde er alltid den villeste. Man har lengtet etter festivalen i et år og forberedt seg cirka like lenge. Dagen derpå er derfor litt hard etter første dagen, men kroppen min klarer de mest utrolige ting på Roskilde.
Personlig vil jeg kalle meg en erfaren Roskildegjenger. Vi sørger alltid for å ha hylleblomstsaft fra Irma med, samt økologiske knekkebrød og bønnepostei. Så sitter vi alle foran teltene om morgenen og kjøler de varme kroppene våre ned med kald, leskende hylleblomstsaft, mens vi snakker om hvilke konserter vi skal se samme dag.
 I helgene hjemme i København pleier jeg å bli skikkelig dårlig dagen derpå bare av å lukte på en øl, men det er som om jeg er psykisk forberedt på å feste på Roskilde, og derfor klarer å nyte dagen derpå uten for mye kjipness. Dog, som jeg skrev i forrige innlegg, ble jeg syk den nestsiste dagen, så kanskje den ikke klarer alt allikevel, selv om jeg er rimelig sikker på at det var et aldri så lite solstikk jeg hadde klart å skaffe meg.
Den andre dagen begynte konsertene, og den konserten jeg husker aller best var Noel Gallagher - skikkelig bra! Og med allsang på de gamle Oasis-låtene, vel; det kan ikke bli mye bedre enn det! :)

 Her er hvertfall andre delen av dejlige Roskilde:


Vegansk Citron Hyldeblomstkage

  • 09.07.2015 - 20:33Som aspirerende veganer prøver jeg å unngå meieriprodukter. Da hylleblomstene blomstret for fullt her i København, plukket jeg mange sammen med kjæresten min og lagde saft, pluss vi hadde noen ekstra til å kreere min egen hylleblomst-sitronkake! Jeg er veldig stolt av meg selv, for å si det sånn, for det er ikke så ofte jeg baker, og da følger jeg som regel en oppskrift :) Jeg fant en basisoppskrift på en vegansk sandkake hos Månebarnet (en fantastisk veganer-blogg!) og tilpasset oppskriften til hylleblomstene og sitronen. 

Hvis hylleblomstene blomstrer for fullt i Norge (vet de springer ut litt senere der enn her), er det bare å løpe ned og plukke en god del for å begynne på denne kaken, for vel; den tok kaka! :)

Vegansk Sitron-hylleblomst kake:

3-3,5 dl hvetemel

2 dl sukker

2 tsk vaniljesukker

1 tsk natron

1 tsk bakepulver

½ tsk salt

 

1,5-2 dl soyamelk 
0,5-1 dl smaksnøytral olje
ca 1 tsk ekte vanilje ekstrakt, el. korn fra en vaniljestang
2 tsk eddik
Skallet fra 1 sitron + saften fra den

Ca 4-6 skærmer med hylleblomster, ta blomstene av og i den tørre deigen. (husk litt til pynt)

Rør først tørr og våt røre sammen hver for seg og deretter rør de sammen. Hell i en form og bak i 20 min på 180 *C (varmluft), for deretter å skrue ned til 150 grader i ca 10-20 min ekstra. Følg med på kaken jevnlig! :)

Roskilde Festivalen - the love of my life

  • 09.07.2015 - 14:47

For Roskildefolket finnes det et helt eget ord for den tomme følelsen man får når man vender tilbake igjen til sivilisasjonen etter en uke i gledesrus og lykkelige omstendigheter på festivalen. "Roskilde Blues" kalles det, og mens jeg sitter her i sengen min og hører Køben-regnet piske på ruten, kjenner jeg den nostalgiske følelsen som lengter etter forrige ukes lykkelige omstendigheter. Derfor er vel dette en perfekt unnskyldning for å "take a walk down memory lane" og gjenoppleve de gøye stundene ved hjelp av bildene derfra.

Hvis du ikke visste det fra før, så la meg fjerne alle tvil; jeg elsker Roskilde Festivalen! Det finnes ikke et sted på jorden der jeg er like lykkelig som på Roskilde. I år klarte jeg endelig å få bestissene mine til å bo i camp med meg igjen (camp høres kanskje litt harry ut, men jeg forklarer nærmere under), og vi koste oss til de grader. Med hetebølge i Danmark, lite skygge og litt for mye alkohol, ble jeg syk den nest-siste dagen, så det var selvfølgelig en strek i regningen, men heldigvis klarte jeg å stable meg på benene så jeg nådde å se selveste Paul Mccartney (en utrolig opplevelse!), takket være de snille vennene mine og den fine kjæresten min.
Oki, videre til camp-forklaringen. Vi bor nemlig ikke ute på campingområdet med de andre (jeg har gjort det mange ganger og det er veldig gøy, men føler kanskje jeg er blitt litt for gammel/kjedelig til det). Vi bor i noe som heter Get-A-Tent Central, der det er ferdig oppstilte telt til oss når vi kommer, og hele herligheten befinner seg rett bak Orange Scene (den største av scenene som ligger bra plassert i forhold til resten av festivalplassen). Det er til og med ordentlige toaletter og man kan dusje så mye man vil. Egentlig visste jeg ikke om jeg skulle fortelle dette, for føler litt det er min egen lille hemmelighet (sammen med mange mange 1000 andre), men jeg har bestemt meg for lenge siden at det ikke er noe som er så bra at det skal skjules for andre. Hvertfall; jeg anbefaler Get-A-Tent hvis du vil på festival uten å føle man bor på en søppeldynge! :) Etter å ha bladd igjennom bildealbummet mitt ser jeg at den første dagen helt klart var den jeg tok flest bilder (nok fordi musikken ikke var begynt enda), så jeg må dele alle bildene litt opp, sånn at jeg ikke bombarderer dere med festivalopplevelsen min :)

Her er hvertfall første dagen av Roskilde Festivalen - som dere ser er det rimelig mye kjærlighet i luften! <3 :) Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits