Farvel Norge

 • 31.08.2013 - 21:10

I morgen tidlig flyr jeg til Køben.
Det blir utrolig travelt fremover, og allerede neste helg er det Bianco Fashion Army bootcamp på Hotel Hilton i Køben. Jeg fikk programmet i går, og det ser utrolig spennende ut! Jeg gleder meg veldig til foredragsholderne og å møte de andre jentene.

Uansett hvor mye bra jeg har å se frem til, er det fremdeles vemodig å si farvel til familien og Norge.

Dette er det livet mitt handler om når jeg ikke er i Køben og tenker over nye trender innenfor mote- og sminkeverden. Hverdagen i Køben er ikke noe jeg ville byttet vekk, men herregud så jeg setter pris på disse sidene av livet mitt også. Jeg elsker klær, men jeg elsker også dyr og natur. Jeg elsker brosteinene på Blågårdsgade, men jeg elsker også skogen under føttene mine. Jeg elsker å se på klær i Elmegade i Køben, men jeg elsker også å plukke sopp i skogen i Norge. Jeg elsker storby, men finner stillhet på fjellet. Jeg elsker København, men jeg elsker også det landet jeg kommer fra. Jeg føler meg veldig heldig som har både det ene og det andre i livet mitt. Jeg ville ikke vært Hanne hvis jeg manglet noen av disse tingene.


Ditt sinn monne flyve så vidt omkring,
det er som du glemmer de nære ting,
det er som du aldri en time har fred,
du lengter bestandig et annet sted.
Du syns dine dager er usle og grå,
hva er det du søker, hva venter du på?
Når aldri du unner deg rast eller ro,
kan ingen ting vokse og intet gro.
Gå inn i din stue, hvor liten den er,
så rommer den noe ditt hjerte har kjær.
På ropet i skogen skal ingen få svar,
finn veien tilbake til det du har.
Den lykken du søker bak blående fjell,
kan hende du alltid har eiet den selv.
Du skal ikke jage i hvileløs ring,
men lær deg å elske de nære ting.

Tekst: Arne Paasche Aasen.

Vil du vinne dette smykket?

 • 29.08.2013 - 21:33

Jeg vil gjerne tipse dere om en bra konkurranse som holder på akkurat nå; nemlig at designeren bak smykkemerket KANT by Rahbek gir vekk et av hennes fantastiske smykker. Hun er nok min yndlingsdesigner og jeg elsker det rå, kantete designet hennes.
Konkurransen foregår på Instagram, og alt du skal gjøre er å like Facebook-siden hennes HER og legge ut et bilde av et outfit (eller noe annet!) som du synes mangler litt kant på Instagram og hashtagge det med #vind_KANT.
Det er easy peasy og hun shipper selvfølgelig til Norge!:)
Vinneren blir annonsert på mandag den 2. september. Lykke til! :)

Use your voice

 • 28.08.2013 - 16:26

Har dere stemt enda? Jeg stemte i dag. Stemmen min gikk til Miljøpartiet De Grønne, og nå håper jeg virkelig de får noen mandater inn på Stortinget.

Forleden dag kjøpte jeg disse buksene på Cubus. Jeg er kjempefornøyd! Man kan style de på mange forskjellige måter, og for jeg som liker en rockete og kontrastfull stil, er de helt perfekt. For å tilføye litt femininitet tok jeg på meg single strap sandalene mine fra Zara.

Bergen

 • 25.08.2013 - 00:59

Å være turist i egen by er faktisk ganske koselig. Vi dro på rundtur i verdens vakreste Bergen, og ga etter for shopping-suget, noe som førte til en ny genser og et par nye bukser. Det er trist å si det, men shopping gjør meg veldig glad. Vi endte kvelden med å drikke øl til 37 kroner på bryggen. Herlig at man faktisk kan gjøre det i Norge også.

Wait for me

 • 23.08.2013 - 20:45

Har dere hørt "Wait for me" med Kings of Leon? Den går på repeat her i kveld. Sabrina tok en spontantur til Bergen, så hun er her nå, og det er så herlig! I skrivende stund sitter vi på terrassen og drikker øl og ser på solnedgangen. Livet er herlig. Jeg vil heller gjøre meg kort og vise kveldens antrekk. Ja, det er litt kjedelig, men jeg føler meg vel i det. Og ja, jeg skal snart farge etterveksten min ;)

Ebay is my saviour

 • 21.08.2013 - 22:11

Jeg er så glad for at designerne endelig har innsett at vi vil ha små glimt av glede og håp i den ellers så dystre høstgarderoben vår, at mange av dem, så som Carven og Miu Miu, nå velger duse rosa-farger som et sterkt innslag på jakke- og kåpe fronten denne høsten. Jeg elsker Carven sine kåper og jakker i kraftig ull. Jeg prøvde selv en mintgrønn en på Høyer da jeg var i Oslo. Den var perfekt! Men med en pris på 7600 kroner, ble den i dyreste laget for lommeboken min. Jeg så den først og tenkte: "koste hva det koste vil, den jakken SKAL jeg eie!", inntil jeg så prislappen, falt ned i kne på gulvet, med jakken mellom hendene mine, mens tårene sprutet og jeg ropte opp: "Hvorfor, Gud?! Hvorfor?!".

Neida. Jeg tuller, jeg er ikke kristen. Og mitt moralske indre tvang meg fra akkurat den situasjonen.
- Men! Når ting ser dystre ut, tyr jeg alltid til Ebay. Enten det er på målrettet jakt, eller min måte å trøstespise Freia melkesjokolade på, så kan Ebay noe forunderlig; det formår alltid å trøste meg. Denne gangen fant jeg en nesten identisk tvilling til Carven jakken jeg ønsket meg så sårt. Joo-fucking-hoo! Jeg kjøpte den, og nå gjenstår det å se om den består Ebay prøven; nemlig at den er som vist på bildet. Som alt annet her i verden vil tiden vise om det er tilfellet, og jeg skal nok vise det på bloggen med en gang. Uansett; her er jakken jeg falt for, liker dere den også?
Fra det fantastiske Ebay.

Silence

 • 20.08.2013 - 21:01

Nå gleder jeg meg til å ta en rolig kveld sammen med Hanneli Mustaparta og teen min.

When the rain is gone

 • 18.08.2013 - 18:08

Noe av det beste jeg vet er høsten. Det er kanskje min favoritt årstid. Når luften er fremdeles mild, regnet har lagt seg, man er ferdig med dagspliktene og mamma har laget eplekake. Da er det ro i heimen. Vi var og gikk tur i Fjellveien i dag, og for de av dere som kjenner Bergen, så vet dere at det er en ufattelig vakker tur. Jeg lokket min mor med i hagen da vi kom hjem, for å ta noen outfit-bilder.

Hatten min er med meg overalt. Eller, en av de. Jeg har kanskje litt for mange hatter. I går fant jeg en ny, men lot være med å kjøpe den, da jeg så for meg A sitt bebreidende blikk hvis jeg kom hjem med enda en hatt..
Ellers kjøpte jeg denne blusen på Cubus. Den har en fin Isabel Marant vibe over seg, som jeg har lett etter lenge.

Oslo

 • 14.08.2013 - 13:11

I går kom jeg hjem til Bergen etter å ha hatt et veldig spennende møte i Oslo. Jeg gleder meg til å fortelle dere om det!
Da jeg likevel skulle til Oslo, lagde jeg en tur ut av det, så jeg kom allerede mandag. Jeg har aldri vært noe særlig i Oslo, fordi jeg bor jo i Køben og vet hvordan en storby ser ut, men det var ganske koselig der. Jeg falt nok i turistfellen, for jeg så ikke så mye annet enn slottet, Karl Johan og Aker brygge. Men det jeg så der var hvertfall koselig!
Jeg møttes med to av mine gode venner og det er alltid gøy å være sammen med de.

Kjekke karer!

Inspo

 • 11.08.2013 - 20:46

I morgen tidlig reiser jeg til Oslo! Det blir spennende. Noen butikker man burde besøke som dere vil anbefale?

Bilder lånt fra tumblr.com

Put a hat on it

 • 09.08.2013 - 22:34

Today I went down the casual path:

Do something

 • 09.08.2013 - 10:55

Å ta vare på dyr og miljøet er noe som står mitt hjerte nært. Det er ikke mange mennesker jeg har nulltoleranse overfor, men mennesker som er onde mot dyr, mener jeg skulle hatt langt strengere fengselsstraffer enn hva nå blir gitt. Maksimum fengselsstraff for mishandling av et dyr i Norge er 3 år. Dette er aldri blitt gitt. Det skyldes derimot ikke at vi ikke har dyremishandling i Norge, for det har vi. En katt ble mishandlet på det groveste og drept, og gjerningsmannen fikk 7000 kroner i bot. Det tilsvarer noenlunde det å urinere på åpen gate i Norge. Jeg mener vi må gi strengere straffer, ikke nødvendigvis for å ødelegge menneskers liv og ruinere dem, men derimot for å heve verdien på et dyreliv.
Så derfor gikk jeg i demonstrasjon i går for å få innført dyrepoliti i Norge. Det kan ikke stemme at et land som er kåret til et av verdens beste land å bo i, ikke kan ta vare på de svakeste i samfunnet. "Et samfunn kan bli bedømt for måten det behandler sine dyr på", sa Ghandi. Han er en av mine personlige favoritter. Å gå i demonstrasjon er på kort sigt kanskje ikke det mest resultatgivende man kan gjøre, men det er bedre enn å gjøre ingenting.

Yesterday

 • 09.08.2013 - 10:32

Det er så koselig å være hjemme i Norge igjen. Å bo i København er helt fantastisk. Det er verdens fineste og koseligste by. Det er alltid liv og mennesker, og kan behøver aldri lete lenge etter en fest, enten den er på gaten eller hjemme hos noen.
Men det å komme hjem er noe helt spesielt. Skuldrene senker seg, autopiloten slår til og man eksisterer i harmoni med resten.

Tine, Anette og jeg dro ut og spiste på Matbørsen her i Bergen. En øl ble til to, og vi hadde en kjapp tur innom Zachariasbryggen før vi ruslet hjemover.Treasure Hunt

 • 07.08.2013 - 22:35

Jeg skulle så sykt ønske jeg kunne være i København nå, og sett alle de fantastiske moteshowene under Copenhagen Fashion Week, men jeg må "ta til takke" med å gå ut med familien i solskinnet og plukke kantareller. Og for dere som ikke kjenner meg; jeg elsker å gå på tur og plukke sopp! Det er som hypnose for meg. Hjernen slukker alle motsigende tanker, og kobler seg inn på fargen gul på skogbunnen. Vi fikk en liten fangst og vi skal plukke mer de neste dagene; jeg gleder meg!
Det er noe jeg har vokst opp med, at mamma dro meg og Tine (vakre søsteren min) med ut på sopptur, enten det var silende regn eller 25 grader og sol. Vi måtte øve navnene, og fortelle om hvilke sopper vi likte best. Jeg husker fremdeles min; olivenbrun vokssopp. Jeg tror egentlig bare jeg likte navnet. For det er ingenting som slår steinsopp. Men her er litt bilder fra soppturen i dag:

Omg

 • 06.08.2013 - 17:59

Det begyndte med en øl i går. Sabrina kom og vi gikk ned på plassen. Gjenforeningen var etterlengtet, og vi snakket som en foss begge to. Om alt som er skjedd i sommerferien og alt som kommer til å skje fremover. Når vi to snakker, er omverdenen litt glemt. Vi blir selvfølgelig avbrutt en gang i mellom av mennesker som vil enten snakke eller fortelle meg viktigheten over å huske å sjekke potene til Berta når jeg kommer hjem fra tur. "Ja, selvfølgelig! - det skal jeg huske", svarer jeg i et oversøtt toneleie, når jeg egentlig har lyst til å si til henne at hun kan pelle seg vekk, og slutte å forstyrre andre mennesker sin samtale. Hun gikk til slutt etter at hun selv hadde sjekket Berta sine poter (virkelig irriterende dame, altså!), og vi kunne fortsette med øl og pringles på benken vår.
Cirka 10 timer senere ligger jeg i fosterstilling i sengen. Den minste bevegelse får en bølge av kvalme til å skylle over meg, og jeg kan kun tenke på å ligge helt stille, og holde munnen lukket, selv om det føles som om innvollene mine har lyst til å ta seg en luftetur ut munnen.
Min søster kommer forbi, og jeg blir kjempeglad, men kan liksom ikke formidle annet enn et lukket kroppsspråk. Noen timer senere kommer venninnen min Tine forbi med en juice. Det var redningen. Mens hun gikk på tur med Berta og tok Berta til dyrelegen, kunne jeg sakte, men sikkert vende tilbake igjen til kroppen min, takket være disse dråpene fra himlen. Hun kom opp igjen og vi sov litt sammen, før vi bestemte oss for å gå ut en tur og handle litt.
Jeg skal aldri mer drikke på tom mage. Jeg LOVER. Seriøst. Lover.

Bluse: Topshop, shorts: H&M, sko: Bianco, veske: Ecco.

"Barbie, Ken just killed himself"

 • 04.08.2013 - 22:52

I dag var jeg oppe klokken 0615 for å dra til Hørsholm og Holte på loppemarked sammen med Sabine. Jeg elsker å lete etter gode funn og jeg fant en del! Sabine og jeg fløy rundt som to små galninger. Gleden ved å gjøre et kupp merkes helt ut i fingerspissene, og jeg får sommerfugler i magen. Jeg fant både en lampe, kurver, kokebok, tromme, og en masse andre ting. Alt i alt; den perfekte dagen.
Jeg er så sykt trøtt akkurat nå, og gleder meg til å sove. Det er litt kjipt, for A reiser til Skanderborg festivalen uten meg i morgen, fordi jeg skal til Norge. Det blir kjekt å komme til Norge også, men det er jo alltid bare så trist å si hadet. Får vel heller si på gjensyn.

New members of the family

 • 03.08.2013 - 20:43

Ta godt i mot:

Fra ACNE

Fra Zara

Fra Zara

Fra Bianco

Jakken har jeg sett på kjempelenge, og i dag kjøpte jeg den endelig. Den minner meg om Alexander Wang jakken som jeg blogget om i 2009. Og den sitter perfekt på.
Kjolen har et helt fantastisk snitt og passform, samtidig som den har bar rygg. Bar rygg er jo den nye kavalergangen, og det passer meg perfekt.
Bootsene fra Bianco gleder jeg meg til å style. For eksempel til kjolen og en hatt. Så blir det nesten Roskilde en gang til.

One of these days

 • 03.08.2013 - 12:13

Jeg står foran speilet. "Nå ser jeg bra ut", tenker jeg lettet. Den hvite sommerkjolen som jeg fikk til bursdagen min henger løst ned til over knærne, og de svarte sandalene med stropper rundt ankelen og tre-hel, er på føttene. Håret er satt opp i hestehale for å spare meg litt for varmen og det eneste som mangler nå er sminken. "Dette går bra i dag", tenker jeg og smiler over min egen effektivitet. Det er to timer før vi skal være hos Steven og Kamilia, og jeg er stort sett klar allerede. Jeg henter iPaden fra sengen og går inn i stuen og ligger meg på sofaen. Nå er det tid til å lese blogger og sjekke Facebook.

Halvannen timer senere er helvete brutt løs. Det er gått opp for meg at kjolen er for pen og kjedelig, da må jeg ha en hatt på meg for å stile det opp, men å ha hatt på er alt for varmt, og skoene synes jeg heller ikke passer noe bra allikevel. Faen.
Jeg prøver kjole etter kjole, og det ferdigryddete rommet fra tidligere, har forvandlet seg til et inferno av klær overalt. "Faen, A blir sur nå, jeg sa jo jeg skulle rydde".
Etter den syvende kjolen, som fremdeles har merkelappen på etter jeg kjøpte den i Primark for 2 år siden er blitt eliminert, står jeg stille og faller strak ned på sengen med hodet mot dynen. "Ikke få panikk nå, ikke få panikk nå".
A kommer inn og spør om det er noe han kan gjøre, han har til og med en kjole i hendene som han synes er fin, som jeg kan ta på. "Må huske og rose han for tålmodigheten hans senere", tenker jeg uten håp for klessituasjonen.
Redningen kommer når jeg ser Wonhundred shortsene mine ligge på gulvet. De føler jeg meg alltid komfortabel i. Jeg slenger de på og leter i kofferten som enda ikke er pakket opp etter norgesferien, etter den svarte crop-toppen som jeg kjøpte hjemme i Norge. Et enkelt smykke, et par svarte single-strap sandaler fra Zara og en ferdiglagt sminke senere, er jeg fluks på vei ut døren.

Noen ganger er det best å velge det man er komfortabel i, og er det noe jeg burde lært, så er det det at hvis du har et outfit klart to timer før du skal noen sted, så blir det som regel panikk foran klesskapet rett før avgang, rett og slett fordi man har speilet seg lei av det antrekket man har valgt å ta på.

Kvelden ble en stor suksess uavhengig av hva jeg hadde på meg. Vi var på besøk til noen av de vakreste menneskene i Køben, og jeg har faktisk skrevet om Kamilia Amélie før, da hun er en fantastisk sanger, og Steven en fantastisk produser. Etter deilig mat og verdens beste drink satt vi oss ned i lydstudiet til Steven og hørte på noen sanger fra den kommende platen til Kamilia. Jeg har hatt den ene sangen på hjernen i hele går og i dag, og gleder meg til å kjøpe albummet selv. Gjør dere selv den tjenesten og sjekk ut musikken hennes. Det er verdt noen minutter på nettet.

Dress like the garden

 • 02.08.2013 - 00:18

I dag har jeg vært opptatt av å være sammen med svigers. Det er rart det der med svigerfamilien, for uansett hvor mange ganger du har vært med de, er du alltid litt nervøs før hvert besøk. Sånn er det hvertfall med denne jenten. Det er så koselig å være sammen med de, så det er egentlig bare nonsens. Vi begynte besøket med å kjøre båt i Bagsværd sø, spise kake på kafé etterpå, og så hjem å spise god mat før vi vendte snuten hjemover. Kjempekoselig!

Jeg er så forelsket i denne kjolen fra Zara, som jeg fikk av A i bursdagsgave. Den er perfekt til å tone opp og ned, og fargene og mønsteret er nesten utenomjordisk vakkert. Det eneste dumme er at man husker man har hatt den på, og outfits der hoved-itemet skiller seg ut og blir lagt merke til, er ikke outfits du vil ha på hver dag.

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not a fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen; the coolest city in the world. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits