Vegansk Citron Hyldeblomstkage

 • 09.07.2015 - 20:33Som aspirerende veganer prøver jeg å unngå meieriprodukter. Da hylleblomstene blomstret for fullt her i København, plukket jeg mange sammen med kjæresten min og lagde saft, pluss vi hadde noen ekstra til å kreere min egen hylleblomst-sitronkake! Jeg er veldig stolt av meg selv, for å si det sånn, for det er ikke så ofte jeg baker, og da følger jeg som regel en oppskrift :) Jeg fant en basisoppskrift på en vegansk sandkake hos Månebarnet (en fantastisk veganer-blogg!) og tilpasset oppskriften til hylleblomstene og sitronen. 

Hvis hylleblomstene blomstrer for fullt i Norge (vet de springer ut litt senere der enn her), er det bare å løpe ned og plukke en god del for å begynne på denne kaken, for vel; den tok kaka! :)

Vegansk Sitron-hylleblomst kake:

3-3,5 dl hvetemel

2 dl sukker

2 tsk vaniljesukker

1 tsk natron

1 tsk bakepulver

½ tsk salt

 

1,5-2 dl soyamelk 
0,5-1 dl smaksnøytral olje
ca 1 tsk ekte vanilje ekstrakt, el. korn fra en vaniljestang
2 tsk eddik
Skallet fra 1 sitron + saften fra den

Ca 4-6 skærmer med hylleblomster, ta blomstene av og i den tørre deigen. (husk litt til pynt)

Rør først tørr og våt røre sammen hver for seg og deretter rør de sammen. Hell i en form og bak i 20 min på 180 *C (varmluft), for deretter å skrue ned til 150 grader i ca 10-20 min ekstra. Følg med på kaken jevnlig! :)

Let´s make some avo

 • 29.05.2015 - 17:30


Avocado, altså.. Så grønn og så god! Her i heimen er avocado fast inventar på kjøkkenet, og det utspiller seg en slags avocado-krise hver gang vi ikke har flere. Jeg tror i grunnen jeg spiser det hver dag.. Men det er helt greit, for det er så sunt! :) 
De søte, prikkete fatene kjøpte jeg av en keramiker som solgte sitt eget design på Christiania Julemarked her i Køben. Jeg har faktisk kjøpt av henne to år på rad nå, og kanskje jeg får en ekstra tallerken til neste jul.. Det er heldigvis lenge til, så nå vil jeg nyte våren og sommeren med å spise avocadoer på prikkete tallerkener :) 

Håper dere har en fantastisk dag! <3 :)

Vegan Celebration

 • 28.05.2015 - 23:11Noen ganger kan jeg få litt dårlig samvittighet overfor vennene mine som skal ut å spise med meg på restaurant, eller som skal ha meg på middagsbesøk hjemme hos dem selv. Jeg spiser nemlig ikke kjøtt og har ikke gjort det på en del år etterhvert. Det litt ironiske ved å få dårlig samvittighet overfor vennene mine, er jo at hele situasjonen oppstår som følge av samvittigheten min. Som regel spiser jeg faktisk vegansk, fordi jeg rett og slett får det bedre med meg selv. Jeg får bedre samvittighet av det og jeg føler meg rett og slett bedre av å spise vegansk.
Jeg er nesten nødt til å nevne hvor flink kjæresten min er noen ganger, som da vi spankulerte flere timer i Malaga, på jakt etter en restaurant som serverte vegetarmat, og da jeg, etter å ha gått og gått, blir så frustrert at jeg holder på å grine, får en god klem av han, mens han sier; "husk det er de det er noe gale med, ikke deg". Jeg bare: *dåner*. Det er nok en del av grunnen til at jeg har valgt han - selv om han ikke selv er aspirerende veganer, forstår han og respekterer ideologien min, og deler den nok med meg i teorien, selv om han kanskje ikke er så konsekvent med å utleve den i praksis :) 

Vel, mye snakk fra meg! Dette måltidet over var da jeg hadde venninnene mine på før-bursdagsbesøk hjemme hos meg. Jeg serverte veganske (gourmet - om jeg må si det selv..) hotdogs for dem, og herregud så godt det smakte. Aiolien hadde jeg laget av vegansk majones og hvitløk, absolutt verdt å prøve! 

Har du et tips til godt vegansk/vegetarisk pålegg? :) Jeg er veldig interessert i å utvide mat-horisonten min :)

Vegan Raw Chocolate Cake Recipe

 • 29.04.2015 - 16:05

Første gangen jeg tok en bit var det som å få dråper av himmelen i munnen. Intens sjokoladesmak og perfekt sødme fra dadlene gjorde denne kaken til min absolutte favoritt. Jeg mener det altså; det er verdens beste kake! 
Den er attpåtil uten egg, mel, sukker og smør, hvilket må sies å være ganske fantastisk.
Moren min er mer kakeglad enn gjennomsnittet og hun lager mange fantastiske kaker, min favoritt blant de er en fantastisk Pavlova.
Da hun smakte denne raw-kaken stirret hun på meg med store, overraskete øyne, og jeg tenkte "yes - jeg har bevist for selve kakeguruen at kake kan smake fantastisk uten alle ingrediensene de fleste ser på som nødvendige for kakebaking". Nå skal jeg bake denne til oss neste gang jeg kommer til Bergen - som forresten blir den 17. mai, på bursdagen min - yey! 

Jeg kan varmt anbefale å hoppe ned i denne oppskriften og trylle frem en kake som får smaksløkene til å juble.

Til selve kakebunnen trenger du disse herlige ingrediensene:
230 g. valnøtter
230 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kakaopulver (ikke O´boy.. ;) )
50 g. kokosmel 
1-2 t-skjeer vaniljesukker, eller tilsvarende vaniljeekstrakt
1/2 teskje salt (f.eks. maldon, himalaya, læsø) 

Hakk valnøttene i en foodprocessor, tilsett dadlene og hakk de, enten separat, eller sammen med valnøttene. (Min foodprocessor er så liten at jeg må hakke de hver for seg, for deretter å helle de i en skål og blande de manuelt).
Tilsett kakaopulver, kokosmel, vaniljen og salt og bland det godt. Hell det ut på en tallerken/ eller i en kakeform og form "deigen" med hendene etter hvilken form du vil ha på kaken. Jeg velger alltid rund :) Sett den så i kjøleskapet, så den kan nå å stivne litt før du heller det øverste laget oppå. 

Til sjokoladekremen/det øverste laget trenger du:
 150 g. dadler - husk å fjerne stenen!
40 g. kokosolje - gjerne økologisk :)
30 g. kakaopulver 
ca. 1 dl. vann, spe på med litt mer hvis du synes det blir nødvendig
1/2-1 teskje vaniljepulver eller tilsvarende i vaniljeekstrakt

Her kan du bruke en blender, eller noe tilsvarende som kan hakke fint :) Begynn med å helle vannet i, for deretter å ta resten av ingrediensene i. Jeg pleier å varme kokosoljen litt opp, så den blir flytende - men pass på den ikke blir for varm, da kan den få en kjedelig smak, synes jeg :) Når du synes den er myk og smidig tar du kaken ut av kjøleskapet og heller fyllet oppå. Fordel fyllet jevnt ut over kaken med en deigskraper, eller slikkepott som jeg kaller det :)
Sett den så i kjøleskapet i noen timer (hvertfall to), så er den klar til å gjøre både deg og alle rundt deg (hvis du har lyst til å dele, da) glade! :) <3

Chia

 • 04.04.2015 - 16:21For tiden putter jeg chiafrø på stort sett alt. Det lille superfrøet er fullt av omega3, fibre og proteiner. Jeg drysser det til og med på yogurten og avocado-skiven min.
For en stund siden så jeg at man kunne lage chia-grøt, noe som jeg har hatt lyst til å lage stort sett hver dag siden jeg oppdaget at det var mulig. I går fikk jeg endelig tatt meg sammen til å lage det, og fy søren så godt det smakte. Jeg brukte rismelk og mørkt kakaopulver, noe som gjorde at jeg følte jeg spiste en veldig sunn utgave av choko-pops. Det kan hvertfall varmt anbefales hvis du, som meg, liker litt sunnere og meierifrie alternativer i matveien :)

SUNDAY | PANCAKE DAY

 • 22.03.2015 - 13:19Her i huset startet søndagen sent med pannekaker og søndagskos. Heldigvis skinner solen litt frem mellom skyene her i Køben i dag, så det er jo perfekt vær til å ta Berta i kurven og ta seg en aldri så liten sykkeltur :) 

Håper dere nyter søndagen! :)

Vegan Life

 • 06.03.2015 - 16:48
Meat free friday! Eller, for meg er alle ukens dager kjøttfrie, men derfor synes jeg det er ekstra digg når det er "dairy free friday" også! :) Vegansk mat er faktisk veldig digg - og nei, det behøver selvfølgelig ikke å være kjedelige salater (som avbildet), men derimot mye spennende! Hver julaften spiser jeg den samme veganske retten, og faktisk er duften af den tomatsausen som skal lages til nå blitt til duften av jul for meg :) Tror poenget mitt er at tradisjoner heldigvis kan endre seg :) 

Her har jeg laget en lisch salat med kikerter, avocado, salat, sukkererter, tomater og sitron-olje :) Nammenam! :) <3

Perfect Sunday

 • 01.02.2015 - 16:39
Siden A spilte konsert i går kom vi ganske sent hjem i natt (morges), og da passet det perfekt med å sove litt lenge og så stå opp og lage pannekaker - alt økologisk, selvsagt! :) Det var helt greit å by årets kjedeligste måned velkommen på denne måten - nå satser vi bare på at februar er kjapt overstått, sånn at den første vårmåneden kan komme og forhåpentlig blomstre for fullt! :) 

Håper dere har en helt fantastisk søndag! :) <3

Vegansk Lunch

 • 30.01.2015 - 12:17Det er så sjeldent jeg viser farger her på bloggen, og jeg har lagt merke til at stort sett de eneste gangene det kommer farger, så er det i form av mat :) 
Her lagde jeg meg et aldri så lite vegansk måltid. Yoghurten er laget på soja, og hånden på hjertet; det er den beste som finnes. Den smaker av intens skogsbær - veldig god! 
Jeg spiser avocado hver dag her i Køben, fordi det er så lett og rimelig å få tak i. Som regel smører jeg det på rugbrødskiven og presser sitron og honning utover - det er yndlingskombien, hvertfall :) 
Har du noen forslag til godt pålegg på skiven (som ikke er kjøtt) ? :)

Hverdagshimmel

 • 05.01.2015 - 16:37

Noen ganger har man lyst til å gå 'all in' på matfronten og ikke spare på noe, denne middagen var sånn. Det ble utrolig lekkert og jeg tror faktisk det er det beste måltidet jeg noensinne har fått :) Mangosalat med kongekrabbe & guacamole med Cavi-art. Det var til og med nok til dagen etterpå.

Fatene kjøpte jeg søndag på loppemarked med A. Det er noe ekstra koselig med fine tallerkener, og jeg liker spesielt godt når jeg har flere forskjellige, for å skape en tilfeldig og koselig stemning :)

Late night...

 • 15.12.2014 - 20:43... Snack. 
Dere vet det tidspunktet der det egentlig er for sent til å begynne å lage middag, og du spiste så sent lunch, så den regnes egentlig som en middag, og du orker hvertfall ikke å begynne å lage noe fra begynnelsen av. - De gangene er det greit å ha avocado i hus (det er vel egentlig alltid greit, det..) og choppe de opp, helle sitronsaft, salt, pepper og caviart (caviar som er laget på tang, ikke rogn) i de, for så å spise alt på to minutter sammen med peprete øko tomater og en kopp grønn te. 


Vi har laget ny 'hyllevegg' i kjøkkenet, som dere ser, og jeg er kjempefornøyd. Nå har jeg faktisk lyst til å sitte der ute og spise :) Det var viktig for meg at det var forskjellige hyller, så det ble et slags 'ryddig kaos', der uttrykket ble koselig og tilfeldig. Jeg kan se om jeg ikke får tatt noen ordentlige bilder som jeg kan vise på et annet tidspunkt :)

Jeg håper du har en fantastisk kveld så langt :) Nå vil jeg fortsette å lese i boken min <3

After school snack

 • 08.12.2014 - 15:52Etter at jeg ble vegetar har jeg fått en utrolig kjærlighet til avocado. Heldigvis bor jeg i Køben, der grønnsaksmannen på gaten min selger 5 avocadoer til 10 kr. Det gjør at jeg er så heldig at jeg kan spise avocado hver dag. I dag lagde jeg en asiatisk inspirert versjon, med koriander, chili, limesaft, tomat, rødløk & olivenolje. Jeg slikket nesten skålen etterpå... - og det med god samvittighet, for det er jo så sunt! :)
Den kan varmt anbefales, hvertfall! :)

Veggie

 • 15.10.2014 - 14:48Nå som høsten er her for fullt er jeg nødt til å fylle ekstra på med gode matvarer for helsen og velværets skyld. Forleden dag lagde jeg karrygryte med yoghurt, gulerøtter, sukkererter, potet, kikkerter, ristete mandler og dill. Det smakte utrolig godt, og kanskje noe du kan bli inspirert til å lage til kjøttfri mandag? :) 
Har du noen gode vegetarretter på lur? Del de med meg da, vel :) Jeg er alltid på utkikk etter nye, spennende retter for å utvide den gastronomiske horisonten litt :)

World Vegetarian Day

 • 02.10.2014 - 14:52

Den 1. oktober hvert år er det verdens vegetar-dag! Vegetaren i meg jubler over sånne globale kampanjer, for det trengs så sårt når man tenker både miljø, dyrevelferd & etikk. Jeg har vært vegetar i 6-7 år nå, og kommer nok aldri til å spise kjøtt igjen. Nå må dere ikke tro jeg hater alle som spiser kjøtt, for det gjør jeg ikke. Familien og kjæresten min spiser kjøtt, men jeg prøver å oppfordre de til å velge med omhu. Aldri kjøp buregg, for eksempel. Da kjøper man dyremishandling på pakke. Og kjøp økologisk kjøtt, så vidt det kan la seg gjøre. Det er kommet så mange livsstilssykdommer som følge av velfærdssamfunnet vårt og det konvensjonelle landbruket, så som diabetes & hjerte-karsykdommer. En kjøttfri dag om uken hadde gavnet alle, og hvorfor ikke flere dager enn kun den ene? Jeg har kjøttfrie dager 7 dager i uken, så det kan saktens la seg gjøre å spise vegetarisk, uten at man føler man mangler proteiner. For det er en myte at man ikke får nok proteiner i seg ved ikke å spise kjøtt, og ærlig talt en setning som jeg tror alle vegetarer/veganere er dritlei av :) 

Her på bildet hadde jeg laget palmekål wokket med ingefær, chili, hvitløk, løk, soyasaus og kikerter, toppet med ristede sesamfrø. - Veldig godt, veldig sunt & veldig kjapt. Så jeg tenkte jo at hvis dere ikke nådde å ha en vegetar-dag i går, så kan dere jo ha en i dag! :)  

Veggie

 • 04.09.2014 - 15:10

Siden jeg slepte A med meg rundt halve byen i går på jakt etter hyller, lovde jeg han å lage middag til han når vi kom hjem. Jeg brukte ti minutter på å lage denne salaten og koke steinsoppraviolien, og selv om det gikk kjapt, så smakte det utrolig godt om jeg selv må si det (og A likte det heldigvis også!)
Salaten bestod av vårsalat, øko epler, øko geitost, tomater, mandler og valnøtter med en dressing av sitronolje & granateple-eddik. Tror jeg allerede vil lage det igjen senere på uken, for det er virkelig få ting innenfor matens verden som er så godt som en god og næringsrik salat, eller hva sier du? :) Det er et eller annet som gjør det lettere og gøyere å spise mat med mange farger  -  man skal ikke kimse av det estetiske øyet, selv når det gjelder matveien :)

Hanne T

VelkommenI am a 25 years old norwegian bon vivant now located in Copenhagen. This is not another fashion blog, but a glimpse into my personal style & my life in Copenhagen, and how I aim and wish for a more sustainable and animal friendly approach towards style, fashion and beauty in general. I hope I can inspire you to be a bit more stylish and environmentally friendly, because how I see it; those are not opposites. Feel free to contact me at hannetoerseth@gmail.com if you have any questions.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits